Kategoriat
Uutiset & Yhteiskunta

Eri lähtökohdasta, saman arvoisia

DSC_0221.JPG

Kotimaani Kosovo juhlii sunnuntaina 11-vuotisitsenäistymistään. Unohdan usein millainen kivinen tie Kosovolla on ollut. Unohdan yhtä usein senkin, että munkin lähtökohdat ovat sellaisesta historiasta. Ja että meidän menneisyydessä olisi voinut tapahtua mitä tahansa, jotakin pientäkin, joka olisi voinut muuttaa perheemme kohtaloa niin, etten olisikaan tässä. Suomessa tai välttämättä elossakaan.

Jokainen on vastuussa omista teoistaan, mutta ei omista mahdollisuuksista. Ja se, mihin mahdollisuuksiin synnymme, merkitsee kaikki kaikessa.

Jokainen ihminen on saman arvoinen lähtökohdasta huolimatta. Oli se lähtökohta sitten syntymämaa, perhe, jossa kasvaa tai taloudellinen tilanne. Jokainen ihminen ansaitsee tulla kohdelluksi ennakkoluulottomasti.

DSC_0238.JPG

Kosovolle: Hyvää itsenäistymispäivää jo etukäteen. Suomalaisille: pysähdy miettimään tänään, miten onnekas olet, kun asut täällä. On todellakin lottovoitto syntyä täällä, ehkä sellainen voitto, jonka voisi jakaa muiden kanssa.

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

5 vastausta aiheeseen “Eri lähtökohdasta, saman arvoisia”

”Jokainen on vastuussa omista teoistaan, mutta ei omista mahdollisuuksista. Ja se, mihin mahdollisuuksiin synnymme, merkitsee kaikki kaikessa.”

Tärkeä kohta! ️

Hyvää itsenäisyyspäivää 🙂 Mieheni on ollut siellä 2000 rauhanturvaajana.

Lämmin kiitos. 🙂 Terveiset miehellesi että arvostan hänen tekoaan suuresti. <3 Hänkin on omalta osaltaan yksi syy miksi voimme itsenäisyyttä juhlia. 🙂

Kommentoi