Kategoriat
Hyvinvointi

Entinen lenkkeilyn vihaaja kertoo: näin aloitat juoksuharrastuksen

DSC_4830.JPG

Kevät! Täydellinen ajankohta monenmoiseen, muun muassa juoksuharrastuksen aloittamiseen.

vihasin juoksemista ennen. En tajunnut kuka hullu menee vapaaehtoisesti juoksemaan keuhkot pihalle. Se vaikutti tylsältä ja tuskalliselta harrastukselta. Salaa kuitenkin ihailin juoksijoita, nuo seesteisen ja onnellisen näköiset pirulaiset.

Aloitin juoksun tosi hissukseen ja itsekseni. Tunnustelin omaa kuntoani (se oli huono) ja tutustuin lähialueeni lenkkeilypolkuihin. Testasin juoksenko paremmin musiikin kanssa vai ilman (musiikin kanssa kovempaa mutta terapeuttisempaa oli ilman) ja kun keräsin kokemusta ja rohkeutta, aloin ehdottamaan jopa kaverilenkkejä.

DSC_4866.JPG

Mun juoksuharrastuksen aloittamisvinkit ovat tosi yksinkertaiset:

Hanki kunnolliset juoksukamat. Ei tarvitse olla mitään hifistelyä, kunhan ei tuu kuuma tai kylmä, eikä mistään purista. Hyvät juoksukengät on must!

Aloita rauhallisesti. Älä aseta mitään paineita äläkä vertaa itseäsi muihin. Juokset vain itseäsi varten. Varsinkin alussa voi olla ihan aiheellista kävellä ja juosta vuoron perään kehoa kuunnellen

Älä epäröi kutsua kaveri mukaan. Rakastan yksin juoksemista mutta kaveri haastaa sopivasti

Jos itse juoksu ei motivoi, motivoiko luonnossa kulkeminen tai sen jälkeinen endorfiinitäyteinen olo?

Etsi mielenkiintoiset lenkkeilypolut

Aseta tavoite: haluatko joku päivä juosta 5km, 10km tai jopa puolimaratonin? Harjoittelemalla pääset just sinne

DSC_4855.JPG

DSC_4856.JPG

Ehkä kaikkein tärkein vinkki on kuitenkin se että jos yrityksestä huolimatta vihaat juoksua edelleen, älä tee sitä. On niin monia muitakin kivoja liikuntamuotoja, ja jokaiselle löytyy jokin harrastus, joka ei tunnu välikuolemalta tai saa kyyneleet poskille. Itsensä haastaminen on aina jees mutta elämä on myös liian lyhyt kuluttaa asioihin, joita inhoaa.

DSC_4865.JPG

Onko teillä hyviä vinkkejä juoksuharrastuksen aloittamiseen?

Vaatteet: Nèpra (saatu blogin kautta), kengät Adidas

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

4 vastausta aiheeseen “Entinen lenkkeilyn vihaaja kertoo: näin aloitat juoksuharrastuksen”

Mulla oli kans samanlainen suhtautuminen juoksemiseen. Mutta tosiaan kärpänen puraisin sen jälkeen kun juoksin ekan kympin. Otin aina tavoitteeksi jonkun kilometri-matkan. Nyt kyllä juokseminen on niin vähällä salitreenin takia, mutta yhä nautin jokaisesta juoksulenkistä. Ihana kun olet löytänyt juoksemisen. 

Oon juossut noin 15-vuotiaasta sakka, eli reilusti yli puolet elämästäni. Tosin harrastus on todella on/off ja saattaa mennä vuosikin, etten lenkkareihin koske. Mutta sitten se taas iskee: juoksuinnostus. Ja koska se on kropassa muistissa, niin aika helpostikin pääsee taas kiinni siihen. Nyt oon viikon verran ollut juoksufiiliksissä ja toivon, että tää kestäis pitkään! 

Yksi vinkki muuten olisi, nimittäin juoksusovellus puhelimeen. En henkilökohtaisesti halua tehdä tästä liian tavoitteellista, koska usein silloin into lopahtaa aika nopeasti, mutta on kiva seurailla juostuja matkoja ja nopeuksia apista. Lisäksi jossain välissä aion kokeilla myös intervalliohjelmaa ja on aika näppärää, että joku kertoo korvanappiin milloin pitää juosta kovempaa ja milloin hitaampaa 🙂

Ihanaa että juoksukärpänen on taas iskenyt. 🙂 Kuulostaa tosi tutulle, oma suhteeni juoksemiseen on tosi samanlainen.

Ja äpit! Oon tosi laiska käyttämään niitä vaikka tehokkaita ovatkin. Toi oiskin kätevä että joku puhuu sulle. 🙂 Mikä on sun suosikki?

Kommentoi