Kategoriat
Raskaus & Synnytys

Ensimmäiset raskauskuvat ja päivän äitiysajatukset

img_5099.jpg

Viime viikon Vierumäki-reissulla pyysin meidän matkassa mukana ollutta valokuvaajaa Juuli Rönkää ottamaan parit raskausmasukuvat minusta. Rv oli vasta 14+5, mutta koko päivän syömisten ja savusaunassa totaalirentoutumisen myötä vatsa pullotti kaikessa komeudessaan.

Ja mä rakastan sitä joka sentiltä enemmän ja enemmän. <3

Meillä oli tosiaan keskiviikkona toinen neuvola, jossa vaaka näytti edelleen -4kg ”aloituspainosta”. Vaikka olen saanut ruokahaluni jotenkin takaisin ja rinnat ja maha ovat kasvaneet silminnähden, jostain syystä paino ei nouse. Huomenna alkaa kuitenkin 17. raskausviikko ja Facebookin mammaryhmissä spekuloidaan jo, että kuinka paljon kukin on saanut jo tässä vaiheessa lisää painoa – siinä missä itse pelkään että meille syntyy aliravittu pieni vauva kun äiti ei osaa syödä vaikka kuinka yrittää. Verenpainekin oli neuvolassa niin matala, ettei laite osannut edes mitata sitä aluksi…

img_5093.jpg

Muuten kaikki on mennyt tosi hyvin. Oksentelu ei ole vielä kokonaan loppunut, mutta sitä sattuu ehkä kahdesti viikossa. Yökötystä ei ole ja ruoanlaitto onnistuu nyt jo ilman mitään ongelmia. Kamalan kesän ja kamalien raskausoireiden jälkeen arvostan jokaista kohtuullisenkin helppoa päivää. Vauvalla oli niskaturvotusultrassa kaikki tosi hyvin, ja kotona olemme kuunnelleet hänen sydänääniä ihanan Iidan lainaamalla doplerilla. Liikkeitä olen tuntenut jo pari viikkoa, ja toissailtana Ferhatkin sai tuntea ne ensimmäisen kerran kädellä. Se oli niin herkkä hetki joita tulee eteen vielä monen monta.

Vauva on jokaisen päivän dominoiva puheenaihe ja joka kerta kun mietin häntä, tunnen pohjatonta iloa. Tuntuu että hän on nyt jo muuttanut kaikki perspektiivit elämässä. Haluan olla paras versio itsestäni mutta samaan aikaan murehdin paljon vähemmän pikkuasioista. Sen sijaan että sressaisin tulevaa ja miten kaikki tulee menemään, oon tulevaisuudesta toivekkaampi kuin koskaan ennen. Ja tällä hetkellä onnellisempi kuin mitä olen ikinä ollut.

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

25 vastausta aiheeseen “Ensimmäiset raskauskuvat ja päivän äitiysajatukset”

Onnea raskaudesta! Kiva bongata täältä toinenkin odottaja 🙂 <3

Mulla on mennyt painonmuutos ihan toiseen suuntaan ja se on ollut pienoinen ahdistuksen aiheuttaja tässä matkan varrella. Viime yönä kirjoittelin uuden postauksen juurikin tästä aiheesta – tai no ajatuksista vartalon palautumisesta raskauden jälkeen, kun ei taaskaan tullut uni 😀 Mun pahoinvointi meni niin, että ainut mikä vähän eded auttoi siihen ”kestodarra”- oloon oli syöminen, apua! Tuntui, että mulla oli tunnin välein jotain ruokaa suussa ekat neljä kuukautta. Sillä lähti mukavasti painokäyrä nousuun, heh.

Tsemppiä odotukseen!

Ihanat kuvat! Ja vau kun tunnette liikkeet jo! Meillä ei vielä tunnu läpi ja itsekin huomaan tosi harvakseltaan, arki on niin hektistä etten kai ehdi oikein kuulostelemaan. Työpäivinä ei kerkeä itseään tarkkailla kun kaikkialla tapahtuu niin paljon ja kotona lähinnä nukun niin silloinkaan en huomaa. Olisi ihanaa, jos olisi mahdollisuus hitaampaan aikaan, mutta se koittaa sitten äitiysloman myötä.

Mullakin lähti ton vaiheen jälkeen vasta paino nousemaan. Tällä hetkellä on n. neljä kiloa lisää sitten alun, ja maha tuntuu kasvavan nyt nopeasti. Ihoa ja pintakerrosta kiristää, sellainen pinkeä tunne on päivittäin.

Voin kuvitella että jos on hektistä on vaikea bongailla liikkeitä. Mutta ihan varmasti säkin tunnet ne pian oli arkivauhti millainen tahansa. 🙂 Mun työpäivät koostuu 70% koneella istumisesta (puolimakuuasennossa :D) niin herkästi ne huomaa.

Ihanaa että jaat sun kokemuksia. <3 Oot muutaman viikon mua edellä niin aina jännittävää odottaa sitten että tuleeko itellään samanlaisia juttuja eteen. 🙂

Ja ihana toi sana pinkeä! Oot varmasti vielä entistäkin kauniimpi. <3

Aivan ihania kuvia <3 Täälläkin podetaan vauvakuumetta..eikä auta kun lähipiiriin on tulossa monta pientä lähikuukausina 😀 <3

Kiitos. <3 Hahah, mäkin toivoisin että mun kaverit ja sukulaiset lisääntyi, olisi toivottavasti lisää mammakavereita joiden kanssa viettää mammalomalla aikaa. 😀

Ihana kuulla, että sun olosi helpottaa jo pahoinvoinnin suhteen! Liikkeiden tunteminen on ollut yksi hienommista etapeista raskauden aikana. Mitä vahvempia potkuja on tullut viikko viikolta, sitä vähemmän huolta pienen hyvinvoinnista kantaa. Mulla putosi myös paino alussa pahoinvoinnin vuoksi ja rv 22 mennessä olin saanut vain muutaman ekstrakilon. Näin kevyt kilojen kertyminen vähän huolettaa, kun rakenneultrassa meillä näkyi olevan täysin terve mutta hyvin siro ja pieni vauva. Käyrillä mentiin, joten kätilö ei kuitenkaan huolestunut asiasta. Jännittää jo etukäteen, mitä vaaka näyttää parin viikon päästä seuraavalla neuvolakäynnillä. Vatsa on onneksi ainakin kasvanut mukavasti nyt 24+1 mennessä, joten eiköhän pienikin saa vähän lihaa luidensa ympärille ja huoleni on turhaa, vaikka omia lisäkiloja ei olekaan järisyttävän paljoa tullut. Kaikkea hyvää raskauteen. <3

Oi vitsi onnea raskaudesta, ihania aikoja. <3 Johon kuuluu just kamalaa murehtimista välillä myös… Esikoista odotan niin ”ei oo kokemusta” että ultrassa ois näkynyt joskus siro vauva mutta tuntuu että neuvolassa puututaan kauheen herkästi kaikkeen joten tuskin teillä mitään hätää on. 🙂 Ja just se miten moni täälläkin on sanonut ettei kiloja ole juuri tullut itellääkään ja terve vauva on syntynyt maailmaan. Kaikki menee varmasti siis meilläkin tosi hyvin!

Kaikkea hyvää myös sun raskauteen, kiitos kun kommentoit. 🙂 <3

Niiin ikävä omaa raskausaikaa, kun tätä tekstiä lukee! Mulla on nyt puolivuotias. Itellä oli kans pahat pahoinvoinnit ja paino alkoi nousta muistaakseni vasta 25. viikon jälkeen. Maha pysyi tosi pienenä koko ajan, mutta ihan normaalin kokoinen n. 3500 g poika syntyi. Tsemppiä pahoinvoinnin kanssa ja muutenkin. 🙂

Oii puolivuotias, ihanaa. <3 🙂 Ja tosi arvokasta kun jaatte teidän kokemuksia täällä, tulee heti parempi mieli ja uskon et monet muutkin mun tilanteessa olevat saa tukea ja varmuutta teidän kommentteista. Iso kiitos!

Kaikkea ihanaa sulle ja sun pienelle, kasvavalle söpöliinille. <3

Muakin on lohduttanut ajatus, että vauva ottaa minkä tarvitsee. Mullakin paino putosi aluksi, nousi sitten keskiraskaudessa muutaman kilon, mutta nyt on taas pysytellyt viimeiset neljä viikkoa samoissa lukemissa (huomenna alkaa rv 33). Hieman tämä stressaa, mutta lääkäri vakuutti vauvan kasvavan todella hyvin (keskikäyrällä eli ei ole liian iso eikä liian pieni). Se vaan on niin yksilöllistä, miten, milloin ja mihin painoa raskaudessa kertyy.

Tulee kyllä lohdullinen olo kun kuulee muita vastaavia kokemuksia. Huuh, onneksi avauduin tästä. 🙂 Kiitos sulle!

Ja kovasti onnea raskaudesta. <3 Toivottavasti kaikki on mennyt hyvin. 🙂 Muutaman viikon päästä sun pienokainen on jo täällä, ihanaa!!

Ihana sinä <3. Kiitos että saadaan myötäelää tätä sinun kanssa <3.

Voi muru <3 Kiitos kun jaksat aina kommentoida ja tsempata, se on niin iso tuki!!

Ihana sinä! Eikös sitä niin sanota, että sikiö ottaa kyllä kaiken tarvitsemansa, vaikka äiti söisikin huonosti tai paino putoaisi. Minunkin paino laski alussa useita kiloja, eikä koko raskauden aikanakaan kovin montaa kiloa tullut. 

Ihanaa viikonloppua <3

Näin ne monet sanoo ja kovasti toivon sen pitävän paikkaansa. 🙂 Kiitos ja ihanaa viikonloppua myös sinne. <3

Kaunis teksti ja kuvista nyt puhumattakaan <3 muistan itsekin niin elävästi vielä, miten raskauden edetessä kaikki alkoi muuttua pikkuhiljaa – ulkoisesti ja sisäisesti. Nauti, elät nyt jotain niin ainutlaatuista <3

Ihanaa, toivottavasti emme koskaan unohda näitä aikoja. 🙂 Mä nautin. <3

Voi kiitos. <3 Hetkessä kirjoitettu mutta tuli suoraan sydämestä. 🙂 Ihana kommentti sulta!

Ihania kuvia! Ja niin ihanaa, että sun olo on alkanut parantua – voin vain kuvitella, miten rankkaa pahoinvointi on ollut. <3 Ihania raskauspäiviä! <3

Kiitos paljon. 🙂 <3 Tästä kuten jokaisesta sun kommenttista tulee niin iloinen mieli!

Kiitos. 🙂 Räpsittiin nämä sekunneissa ja silti lopputulos miellytti. Ihanaa viikonloppua sinne. :*

Kommentoi