Kategoriat
Koti & Sisustaminen

Ensimmäinen äitiyslomalla lukemani kirja: Lapsiperheen parisuhdekirja

Mainitsen lukemisen usein yhdeksi harrastuksekseni. Hävettää kuitenkin myöntää, että näin maaliskuun puoleen väliin mennessä olen lukenut tänä vuonna tasan yhden kirjan.

Sain PR-lahjaksi Raisa Mattilan ja Julia Thurénin kirjoittaman Lapsiperheen parisuhdekirjan. Se on pikkulasten vanhemmille tarkoitettu opas, joka auttaa selvittämään tavallisesti lapsiperheessä syntyviä parisuhdeongelmia.

Aihe oli itselleni vähintäänkin ajankohtainen, kun tartuin kirjaan. Pliis älä synny ennen kuin olen lukenut tään, sanoin silloin vatsassa asuvalle Elalle. Luin kirjan loppuun maanantai-iltana ja Ela syntyi tiistai-iltapäivänä. Hyvä tyttö!

Tykkäsin kirjasta paljon. Se oli hyvä yhdistelmä asiantuntijahaastatteluita ja oikeita käytännön vinkkejä. Parasta antia olivat kuitenkin Mattilan ja Thurénin omien kokemusten jakaminen sekä tietysti lukuisten tavallisten vanhempien kommentit eri lapsiperheen ongelmiin liittyviin aiheisiin.

Mun on pakko silti myöntää tämäkin: mä järkytyin. Mä järkytyin siitä, miten monella eri tavalla parisuhde voikaan muuttua lapsen myötä – ja ilmeisesti tilastojen mukaan ainakin väliaikaisesti huonompaan suuntaan. Jotkut kommentit saivat huudahtamaan itsekseni ääneen MÄ en voisi koskaan tehdä tota mun miehelle! ja No meillä ei ainakaan tule tota ongelmaa.

Mutta entä jos tuleekin? Ela on vasta kolme viikkoa vanha ja Ferhat palaa töihin vasta huomenna. Mitä meidän lapsiperheen parisuhteelle silloin käy?

Sen näkee silloin, ja silloin mulla on onneksi tämä kirja, josta hakea apua.

 

-Saranda

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

11 vastausta aiheeseen “Ensimmäinen äitiyslomalla lukemani kirja: Lapsiperheen parisuhdekirja”

Mä tykkäsin myös kovasti tästä! Meillä on sujunut parisuhde aika seesteisesti lapsen syntymän jälkeen, mutta oli silti kiinnostavaa luettavaa ja hyviä pointteja. Ja voihan olla, että tähän tulee vuosien varrella vielä palattua 😊

Ääh oon niin iloinen teidän puolesta!! <3 🙂 Mulla on sellainen tunne että teillä hommat varmasti myös jatkuu hyvänä. Oot jotenkin niin tutun oloinen ja haluan sulle/teille vain parasta! 🙂

Vastaa

Tää oli hyvä kirja! Varasin kirjastosta ja luin ihan innoissani, vaikka ei ole lapsia (eikä edes tulossa) eikä myöskään parisuhdetta 😀 Hyvien kirjoittajien takia oli kuitenkin mukavaa luettavaa 🙂

P.S. Innolla odotan myös sun kirjaa! (Ei kuitenkaan turhia paineita siitä) <3

Hei mahtavaa. 😀 Tosi kiva huomata ettei kohderyhmänä välttämättä olekaan vain lapselliset parisuhteessa elävät.

Ja hei kerron sulle salaisuuden: oma kirja tulee näillä näkymin huhtikuun lopussa / toukokuun alussa. 😉

Vastaa

Näin kirjan sun instagramissa ja odotinkin arvostelua. Ehkä on itsekkin siis ostettava. Me odotetaan esikoista (la toukokuussa) , seitsemän vuoden seurustelun jälkeen mietin mitä meidän suhteelle käy kun poika syntyy. 🙂

Tuhannesti onnea raskaudesta!<3 Musta tää oli oikeasti tosi hyvä kirja, tavallaan painavaa asiaa mutta silti viihdyttävä. 🙂 Hyviä vointeja loppuraskauteen!

Vastaa

Kuulostaa mielenkiintoiselta kirjalta. Täytyy lukea, kun on itsellekin ajankohtainen aihe. Mun mielestä meidän parisuhde on vauvan synnyttyä vaan parantunut. Ollaan jotenkin läheisempiä kuin ennen, vaikka ollaan oltu yhdessä jo reilu 12 vuotta. Toisesta tulee esille ihan erilaisia puolia vanhempana ja tähän mennessä ne on ollut pelkästään positiivisia. Toki meillä on todella helppo (vähä itkuinen ja hyvin nukkuva) vauva, tilanne voisi olla erilainen haastavamman vauvan kanssa.

Todella ihana kuulla. 🙂 Niin teidänkin takia kuin vähän itsenikin, antaa nimittäin toivoa. Iloa sinne koko teidän perheelle. <3

Vastaa

Ei saakeli:-D:-D Nää on just näitä kaikkein noloimpia tilanteita missä lukihäiriö tulee esiin. Kiitos kun huomasit! (Ja itelleni muistiin: o i k o l u e)

Vastaa

Kommentoi