Kategoriat
Perhe & Ihmissuhteet

Elämässä ei ole ainoaa oikeaa järjestystä tehdä asioita

DSC_1754.JPG

Elämässä ei ole ainoaa oikeaa järjestystä tehdä asioita. Ajatustapa, jonka olen vihdoin onnistunut juurruttamaan päähäni.

Perustin ASP-tilin viime vuonna. Kerääntynyt summa on sitä luokkaa, että saatan saada asuntolainan ehkä 15 vuoden päästä. Sitten on minua nuoremmat ystäväni jotka ovat ostaneet jo ensiasuntonsa (tai toisen…) ja sitten he, jotka eivät ole suoneet ajatustakaan koko säästämiselle.

DSC_1738.JPG

DSC_1751.JPG

Kaverini pohtii onko ok hankkia lasta nykyisen kumppaninsa kanssa, vaikka eivät ole naimisissa, ja pitäisikö heidän avioitua ennen raskautta. En voinut muuta kuin pohtia että kuka on istuttanut nämä ”oikeat järjestykset” päähämme? Miksi on ”suotavampaa” mennä ensin naimisiin ja sitten vasta hankkia lapsia?

DSC_1756.JPG

DSC_1752.JPG

Meillä oli sulhaseni kanssa ajatuksena lähteä häiden jälkeen honeymoonille Australiaan. No, elämä sekoitti pakkaa ja päädyimme sinne kaksi kuukautta ennen häitä. Kaikki kysyvät minne nyt lähdemme, mutta nyt on sellainen tunne ettei halua mennä minnekään. Sitten kun haluan, se voi olla vaikka viisi vuotta häiden jälkeen.

DSC_1746.JPG

Omasta mielestäni olisi jopa tylsää jos asiat tapahtuisivat kuin ohjekirjasta ja kaikille samaan aikaan. Ystäväporukassamme parasta on se, että vaikka olemme kaikki samanikäisiä, olemme ihan eri elämäntilanteissa. Jokaisen elämässä on tapahtunut jotakin mitä muilla ei, ja niiden jakaminen avartaa tosi paljon meidän muiden maailmankuvaa.

Toivotan kaikille mukavaa maanantaita. Alla vielä edellisviikon postaukset:

Ei, älä kommentoi toisen ulkonäköä

Helpoin bravuurini: perunoita soijanakkikastikkeessa (vegaaninen ja gluteeniton)

Tarinoita rakkaudesta neljän vuoden ajalta

Vuoden paras aika (rankemman ajan jälkeen)

Erilaisempi laukkukokoelma

9 x tasapaino

Neljä viikkoa häihin

Elämässä ei ole ainoa oikeaa järjestystä tehdä asioita

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

8 vastausta aiheeseen “Elämässä ei ole ainoaa oikeaa järjestystä tehdä asioita”

Se on jännä kuinka syvälle meihin tämä järjestys ja ”pitäisi tässä vaiheessa” on istutettu, ainakin itseen! Ihan hassua mutta ainakin itselle aiheuttaa ajoittain yhä paineita vaikkei tietoisesti halua edes niitä asioita nyt tai ehkä koskaan! 😀

Olen ihan samaa mieltä. Tekee asioita siinä järjestyksessä kun ne tuntuu luontevilta ja jättää tekemättä jos tuntuu siltä.

Ihanaa viikkoa :)!

Ihan turhaan otamme paineita siitä, että asiat pitäisi tehdä tietyssä järjestyksessä, tai tehdä ollenkaan! Se on vain niin syvään meihin rakennettu, että asioilla on tietty järjestys.

Toisaalta on myös onnekasta, jos on ystäviä, jotka ovat samassa elämäntilanteessa ja pystyvät samaistumaan elämäntilanteeseesi, oli se sitten gradun kanssa pakerrus tai hankala raskausaika 🙂

Tämä: ”Ihan turhaan otamme paineita siitä, että asiat pitäisi tehdä tietyssä järjestyksessä, tai tehdä ollenkaan!” Niin hyvin sanottu. 🙂

Kyllä <3 Eri elämäntilanteissa olevat ystävät avartavat kokemuksillaan niin paljon, ja todellakin, olisi tylsää jos kaikilla olisi mennyt elämä saman kaavan mukaan! Rikkautta on elää erilailla - oman kaavan mukaan. :)

Hyvin sanottu, erilaiset elämäntilanteet on usein nimenomaan rikkaus. <3 Ihanaa maanantaita sulle. 🙂

Kommentoi