Kategoriat
Hyvinvointi

Elämä on sitä mitä teet siitä, sanoi Saranda ysiluokan päätöspuheessaan

15-vuotiaana, oppilaskunnan puheenjohtajana pidin ysiluokan päätöspuheen koulun edessä. En muista siitä paljon (pitäisi kaivaa videokamerakasetit esiin), muuta kuin yhden ehkä sivulauseessa mainitun lauseenpätkän: Elämä on sitä mitä teet siitä.

En tiedä, miksi mulla oli tarve lausua näin puhki kulutettua ja varmasti ainakin kaikkia vanhempia huvittanutta fraasia. Toisaalta, olinhan viisitoista ja koko elämä näyttäytyi vaaleanpunaisena edessäni. Seurustelin kivan pojan kanssa, mulla oli paljon ystäviä ja lukio, johon olin hakenut, oli hyväksymässä minut sisään.

En enää julista tuota uskomusta ääneen, mutta huomaan näin kymmenen vuotta myöhemmin ajattelevani edelleen samoin: elämä voi olla sitä mitä teet sitä. Ainakin itselläni, kun mulla on kaikki mahdollisuudet muovata, jos ei ympärillä olevia tekijöitä niin ainakin suhtautumistani niihin. Olen terve ja monien tekijöiden ansiosta myös tosi onnellinen.

Samaan aikaan tiedostan, että näin ei aina ole. Näin ei ollut silloin kun olin masentunut eikä näin varmasti tulisi olemaan, jos jotain kamalaa tapahtuisi. Jos joku oikein läheinen kuolisi, en halua sanoa edes ääneen, että kuka.

Tällaisena päivänä kun kaikki on ollut tosi ihanaa, on helppo ajatella, että kaikki voi olla pienellä vaivalla aina ihanaa. Ja tänään en halua puhkaista sitä kuplaa. Tänään elämä oli puolen tunnin meriuinti, pressitilaisuuksia, lounas Stockalla, kirjastossa haahuilua, ystävien tapaamista ja iltapalaburgereita. Huomenna ehkä jotain muuta, toivottavasti ei.

Ps. Varapuheenjohtaja voitti tämän vuoden jääkiekon MM-mestaruuden. Kovalla työllä elämästähän voi tulla vaikka mitä

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

4 vastausta aiheeseen “Elämä on sitä mitä teet siitä, sanoi Saranda ysiluokan päätöspuheessaan”

Ihana viikonloppua sinne koko teidän posselle. <3

Vastaa

Ihana sinä! <3

Ja mahtavaa, että olet uskaltanut pitää puheen tuollaisessa tapahtumassa! Itse en olisi silloin (enkä nytkään) uskaltanut pitää minkäänlaista puhetta.

Kiitos. 🙂 Hehe, en jotenkin osannut pelätä yleisiöä, en vieläkään osaa. Isoin yleisö taitaa olla 2000 henkeä Wanhojen tansseissa jäähalliareenalla. 😀

Vastaa

Kommentoi