Kategoriat
Hyvinvointi

Ekstrovertti aamuisin, introvertti iltaisin

Mä olisin toivonut, että joku olisi kertonut mulle jo lapsena, mikä on introvertti. En olisi ollut mielestäni sittenkään niin kummajainen, kun en jaksanut koulupäivän jälkeen tehdä muuta kuin mennä kotiin lukemaan (Sweet Valley Highta).

Samalla ihmettelin, miksi koulussa olen sosiaalinen ja energinen ja iltaisin taas hiljainen ja rauhallinen. Koulussa minua kuvailtiin iloiseksi ja vilkkaaksi, kotona ujoksi. En tiennyt kumpaa roolia feikkaan, sillä eihän ihminen voi olla kumpaakin? Enhän mä voinut kirjoittaa ystäväkirjan ”Luonteesi?” -kohtaan ”puhelias ja hiljainen”. Eihän siinä ollut mitään järkeä, pienemmästäkin järkyttyy pienen ihmisen pää.

Paitsi että onhan siinä järkeä. Aikuisena on ollut helpottavaa huomata, ettei mihinkään lokeroon tarvitse kuulua. On ihan ookoo, että elämässä on useimpia rooleja ja luonteenpiirteitä, jotka korostuvat erilaisten ihmisten kanssa ja jopa eri vuorokauden aikoina.

Olen aamuisin täynnä virtaa. Käytän sitä mielelläni kirjoittamiseen, liikkumiseen ja ihmisten kanssa sosialisoituimiseen. Rakastan käydä PR-tapahtumissa tai työhaastatteluissa aamuisin.

Iltaa kohden väsähdän, jo viiden tai kuuden aikaan. Silloin houkuttelee oma koti, oma sohva ja oma viltti. En osaa sataprosenttisesti keskittyä kehenkään muuhun tai antaa itsestäni juuri mitään irti.

Kärjistetystä voidaan sanoa, että ekstrovertti on ulospäinsuuntautunut, sosiaalinen ja muilta ihmisiltä energiaa saava ja introvertti sisäänpäinsuuntautunut, harkitsevampi ja enemmän omaa rauhaa arvostavampi. Voit lukea aiheesta lisää täällä.

Kumpi sä oot enemmän: ekstrovertti vai introvertti? Vaihteleeko sullakin roolit vuorokauden ajan tai jopa viikonpäivien mukaan?

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

14 vastausta aiheeseen “Ekstrovertti aamuisin, introvertti iltaisin”

Aiemminkin oon miettinyt, että olisitko highly sensitive person, kuten minä. Kyse on siis sensorisesta herkkyydestä, joka on mun ymmärtääkseni tutkittu ja todennettu aivojen magneettikuvauksilla. Mulle oli vapauttavaa aikanaan törmätä tähän termiin, koska sen myötä opin, etten ole kummallinen enkä varsinkaan vääränlainen.

Tjeu: https://hsperson.com/

Kiitos kommenttistasi. 🙂 Highly sensitive lienee sama asia kuin erityisherkkä ja myönnän, että jotain nettiartikkeleita lukiessani on käynyt mielessä, että saattaisin olla erityisherkkä. Mutta täytyy tutustua käsitteeseen paremmin! 🙂 Ihanaa viikkoa sinne. <3

Vastaa

Nää ajatukset kyllä resonoi omien kanssa tosi vahvasti! Varsinkin toi, että ”elämässä on useimpia rooleja ja luonteenpiirteitä, jotka korostuvat erilaisten ihmisten kanssa ja jopa eri vuorokauden aikoina”. Nimenomaan! Koen itse olevani melko vahvasti introvertti, mutta tietynlaisessa seurassa tai tietynlaisella energiamäärällä saatan vaikuttaa ihan joltain muulta…Hämmentävää välillä sekä itselle että muille :’D

Kiva kuulla jos samaistut! 🙂 Ja tosi hyvä tuo näkökulma, että seurakin vaikuttaa. Ihan KAIKKI asiat voivat vaikuttaa eli ihan turha juttu lokeroida itseään vaan yhteen asiaan – tai mihinkään. 🙂

Vastaa

Hauska jaottelu sinulla 😀 Itse olen vahvasti introvertti oikeastaan kellonajasta riippumatta. Työroolissa pystyn näyttämään ehkä hiukan ekstrovertimmältä, mutta silloinkin se vaatii sitä, että toinen on aktiivinen osapuoli ja ylläpitää keskustelua. Muuten olen todella ilta- (ja yö-)ihminen, mutta niihinkin aikoihin kaipaan yleensä omaa rauhaa ja olen mieluiten kotona.

Kiitos kommenttistasi, meitä on niin joka junaan. <3 Ja sä oot täydellinen juuri omana itsenäsi. 🙂 Ihanaa viikonloppua!

Vastaa

Mä tykkään olla seurassa ja puhun yleensä ihan liikaakin. Ajaudun helposti keskusteluihin vieraidenkin ihmisten kanssa esim. junassa tai bussissa, ja en koskaan ole kuullut mua kuvailtavan hijaiseksi. Samaan aikaan olen todellisuudessa hurjan ujo ja menee aikaa ennen kuin muhun pääsee tutustumaan kunnolla pintaa syvemmin. Isot juhlat on mulle usein tosi stressaavia, jos en tunne entuudestaan sieltä paljon ihmisiä ja inhoan ihmismassoja ja meluisuutta. Toisaalta isollekaan yleisölle puhuminen tai tilanteen hallitseminen ei ole mulle juttu eikä mikään ja työskentelen musiikin ja ihmisten parissa, joten töissä riittää ääntä ja ihmiskontakteja. Sosiaalisuuden vastapainoksi kaipaan paljon aikaa hiljaisuudessa ja itsekseni. Ehkä oon sosiaalinen ja esiintymiskykyinen intorovertti, pidän ihmiskontakteista, mutta sosiaaliset tilanteet vie multa paljon energiaa, jota sitten latailen itsekseni hiljaisuudessa.

Tosi hyvä kommentti, kiitos! Kuvailit mun mielestä tosi hyvin just sitä että ekstro- ja introverttijakokaan ei ole mikään mustavalkoinen tai ”riippuu fiiliksestä” -juttu vaan tosi moniulotteisempi. 🙂 Oot just niin ihana sellaisena kuin olet. <3

Vastaa

Vaihtelee kyllä ihan päivän mukaan! 😀 jos toinen pitäisi valita niin kuitenkin extrovertti mut toisinaan tunnen itseni niin introvertiksi ku olla ja voi. Sit ku muutaman päivän huilii itsekseen niin taas jaksaa.

Hyvin sanottu, että vaihtelee päivän mukaan. 🙂 Välillä sitä voi olla tosi ekstrovertti yhden päivän ja sit tosiaan tarvita pari nollauspäivää väliin. Kunpaa silloin ihminen sit on?? Kai kumpaakin – aivan kuten sanoitkin – päivästä riippuen. 🙂

Vastaa

Mä olin nuorempana ekstrovertti, mutta nykyään olen enemmän introvertti. Tykkään toki ihmisistä ja kaipaan sosiaalisiakin tilanteita, mutta tartten huomattavasti enemmän omaa aikaa nykyään ja sitä ihan vaan kotona olemista.

https://naissanelioissa.wordpress.com/

Kiitos kommenttistasi. Nyt kun sanoit niin joo, itelläänkin tää on muuttunut ikää karttuessa. 🙂

Vastaa

Mä oon niin ehdottomasti introvertti ja joka tilanteessa ja kellonajassa😅

Kommentoi