Kategoriat
Uncategorized

Ekologisuus: kyseenalaista valintoja

IMG_2745-1.jpg

Vaikka ekologisuus on tällä hetkellä enemmän ”in” kuin koskaan ennen, on se jollakin tapaa myös tabu ja aihe, jonka puhumisen suhteen ollaan varovaisia. Monet eivät ota ympäristöasioihin kantaa, koska ajattelevat etteivät tiedä asiasta tarpeeksi tai että on ”tekopyhää” keskustella eläinten oikeuksista jos syö esimerkiksi itse lihaa.

Olen eri mieltä. Kukaan meistä ei ole täydellinen; ajan esimerkiksi edelleen silloin tällöin autoa ja shoppailen satunnaisesti ketjukaupoissa, joiden vaatteet valmistetaan toisella puolella maailmaa ja surullisen huonoissa oloissa. En ole siitä millään tavalla ylpeä, mutta monien muiden asioiden suhteen elän tänään paljon ympäristöystävällisemmin kuin vielä kaksi kuukautta tai kaksi vuotta sitten.

Vaikka tiedät, ettet ole valmis vielä isoimpiin muutoksiin, kyseenalaistaminen on aina ok. Vaikka tiedät, että avaamalla suusi, voit suututtaa toiset, kyseenalaistaminen on aina ok. Vaikka tiedät, ettet tiedä tarpeeksi, kyseenalaistaminen on aina ok.

IMG_2788-9.jpg

IMG_2768-6.jpg

Mä toivon, että kyseenalaistamalla, keskustelemalla, lukemalla ja aiheesta kirjoittamalla alan ottamaan enemmän vastuuta omista valinnoistani ja muutan ne ympäristön kannalta paremmiksi. Olen sanonut sen monta kertaa aikaisemminkin; hiljaa hyvää tulee. Ehkä kahden vuoden tai kahden kuukaudenkin kuluttua ajan paljon vähemmän enkä osta enää epäeettisistä vaatekaupoista mitään.

 

Kuvat: Enna Rautiainen (joka toimi muusana tähän postaukseen kun olimme viimeksi aamiaisella ♥)

 

EN: I think weather you concider yourself an environment friendly person or not, you should every now and then question your choises. Is there anything – even something small – you could do for a better tomorrow?

 

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

10 vastausta aiheeseen “Ekologisuus: kyseenalaista valintoja”

Viisaus on eri kuin äly, mutta sulla on ne molemmat samassa paketissa! ♡ Sinä ihana!! 

Surkeinta on se, että joitakin ihmisiä ei vaan kiinnosta 🙁 Se ”ihan sama” -asenne tuntuu tosi pahalta. Mutta onneksi suurin osa välittää edes pienissä määrin <3

Joo se on tosi surullista… en tajuu mikä sais sellaisiakin tyyppejä avaamaan silmät ja tekemään edes pieniä tekoja. Mut kuten sanoit, lohdullista että moni kuitenkin tajuaa elää ympäristöystävällisemmin!

Oon yrittänyt tuoda keskusteluun mahdollisen jälkikasvun ja sen hyvinvoinnin maapallolla; yleensä se avaa silmiä. Paitsi kerran eräs tyyppi sanoi, ettei edes halua lapsia ja perusteli sikailunsa sillä… Mitäpä sitä keskustelua enää jatkamaan, tuntuu olevan ihan lost case 🙁 

Ei voi olla totta… Jälkikasvun lisäksi voi miettiä ihmisiä muutenkin ja muiden ihmsiten jälkikasvuja. Ja vaikkei itse haluaiskaan lapsia, ihan varmasti joku läheinen ihminen niitä saa ja voi miettiä heidän tulevaa hyvinvointia.

Ihanaa että yrität! <3

Maailma muuttuu niin nopeasti, että monissa asioissa ei tarvitse edes vedota jälkikasvuun. Muutoksia nähdään koko ajan ihan omin silmin.

Erittäin hyvä muistutus, kiitos tästä! <3 Olipas ikävä sun tekstejä 🙂

Kommentoi