Kategoriat
Uncategorized

Ehdottomuudesta

IMG_7775.JPG

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän ehdoton olen. Asiat ovat harvoin mustavalkoisia eikä kaiken tarvitse olla niin periatteellista… Olemme ihmisiä kaikki – jokaisella on laiskempia päiviä ja rankempia aikoja. Teemme kaikki virheitä.

Yksi ilta teki hervottomasti mieli sushia ja nimenomaan raakaa lohta. Kasvissyöjänä en syö enää kalaa, mutta sillä hetkellä himosin pitkästä aikaa sushia lohen, katkaravun ja mätien muodossa. Loppujen lopuksi ehdottomuus voitti ja päätin olla tilaamatta sushia ollenkaan.

Jälkeenpäin mietin, että tuskin se maailma tai eettinen elämänkatsomukseni olisi sushin tilaamiseen kaatunut. Voin kai ihan hyvin kutsua itseni kasvissyöjäksi, vaikka söisinkin muutaman kerran vuodessa kalaa?

IMG_7780.JPG

Lompakko Tommy Hillfiger, kello tuliainen Pariisista

Ja vaikken voisikaan kutsua, mitä väliä oikeasti? Tärkeintä on se, että itse tietää tekevänsä pidemmän päälle ekogolisesti kestävämpiä valintoja kuin esimerkiksi vuosi sitten. Oli kyse sitten roskien lajittelusta, punaisen lihan vähentämisestä tai muovipussin ostamatta jättämisestä. Muutokset ovat todennäköisesti paljon pysyvämpiä, jos niissä on pieni joustavuusvara.

 

Kuvat: Mariya / Purple Puff

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

4 vastausta aiheeseen “Ehdottomuudesta”

Näin vanhemmiten ja ns toivon mukaan viisastuneena, olen oppinut, että kehomme ihmisinä on sama, vaikka ”mielemme päättäisi” mitä. Kehomme kun vain tarvitsee, ja varsinkin täällä pohjoisen pallonpuoliskolla eritoten runsaastikin polttoainetta että voimme hyvin!

Ymmärrän kasvissyönnin ajattelutavan ja sen pointin. Mutta, kehomme välttämättä ei. Asia ei toki koskaan ole tästä aiheesta mustavalkoinen. Jos elimistömme tarvitsee jtn tiettyä ravintoa, sen tekee silloin sitä mieli ja se kertoo sen meille eri tavoin ♡

Tänä päivänä kun kuitenkin voi valita niitä,eettisesti tuotettuja kala, liha, etc tuotteita. Ns Onnellisesti eläneitä ja kasvatettua ravintoa. 

Mutta, tää nyt oli oman kokemukseni pohjalta, ja aikoinaan olin itsekin kovin ehdoton ns kasvissyöjä 🙂

Saatat olla ihan oikeassa. 🙂 Mulla on paljon opittavaa vielä luomutuotannosta ja punnittava omia eettisyyskysymyksiä ruokateollisuudessa. Siksi olen tässä vaiheessa varmaan vielä näin ”ehdoton”/ehkä vähän naiivikin… mutta näin oppii! 🙂

Olisi kiva lukea miten yhdistät liikunnan ja kasvis syönnin? Tekeekö tiukkaa? Mitä proteiininlähteitä suosit etc.

Moikka! Kirjoitin itse asiassa juuri vähän aikaa sitten CrossFitin ja kasvisruokavalion kombinaatiosta, postaus täällä 🙂 Mutta voisin ilman muuta kirjoittaa lisää, kiitos vinkistä!

Kommentoi