Kategoriat
Kulttuuri

Dokkaritorstai: HUMAN

DSC_0232.JPG

Luin Saran (Tickle Your Fancy) blogista että hän oli katsonut dokumentin nimeltään Human. Elokuvan nimi ei sanonut minulle mitään, mutta Saran kuvaus herätti mielenkiintoni ja seuraavana iltana olinkin katsomassa sitä oman poikaystäväni kanssa.

Human (2015) on lyhyesti dokumentti siitä, millainen on olla ihminen. Yli 60 ihmistä ympäri maailmaa kertoo rakkaudesta, sodasta, työstä, uskonnosta, perheestä, seksuaalisuudesta ja köyhyydestä. Se herättää iloa, surua, vihaa, myötätuntoa ja rakkauden tunnetta niin läheisiä kuin tuntemattomia ihmisiä kohtaan. Dokumentin viimeisen kohtauksen jälkeen lupasin että tästä lähtien en stressaa turhasta, arvostan etuoikeutettua elämääni ja keskityn elämän oikeasti olennaisiin asioihin, mutta palasin jo seuraavana päivänä pinnallisiin tapoihin. Kai sekin on yksi inhimillisyyden monista puolista…

Pelkistetyt ja anonyymihenkilöhaastattelut (josta ei selviä edes henkilön kotimaa) ovat dokumentin sielu ja voima, mutta haastatteluiden välissä näytettävät ilmakuvat luonnosta, ihmisistä ja rakennuksista ovat henkeäsalpaavia. Sanoinkuvaamattomia. Niin kauniita. Ehkä kauneimpia videokuvia joita olen koskaan ikinä nähnyt.

Dokumenttielokuvan takana on seitsemänkymppinen valokuvaajatoimittaja Yann Arthus-Bertrand, joka yhdessä tiiminsä kanssa saa katsojan pohtimaan, että mikä tekee meistä ihmisiä.

Human-dokumentti on katsottavissa koko pituudeltaan YleAreenassa tämän linkin takaa maaliskuun puoleen väliin asti.

Kuvassa pikkuveljeni ja isoäitini Mitrovicassa, Kosovossa

Lue myös:

Dokumentit Netflixissä x8

Dokkaritorstai: 3 + 1 dokumenttisuositusta

Dokkaritorstai: Living on One Dollar

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

3 vastausta aiheeseen “Dokkaritorstai: HUMAN”

Kiitos suosituksesta! Juuri yksi päivä yritin etsiä hyvää ihmisyyteen liittyvää dokumenttielokuvaa ja tämä voisi olla sellainen 🙂

Luulen et tää kolahtaa sullekin ja kovaa! 🙂 Kiva jos voin olla avuksi. 🙂

Kommentoi