Kategoriat
Uncategorized

Dokkaritorstai: 3 + 1 dokumenttisuositusta

Kipeänä olemissa on kyllä vain vähän hyviä puolia. Yksi niistä on se, että on aikaa ja vain sen verran energiaa että pystyy katsomaan tv-sarjoja ja dokumentteja. Julkaisin aikoinaan 8 Netflix-dokumenttivinkkejä, joita voin edelleen suositella lämmöllä, ja tänään jaan neljä lisää.

Rakastan katsoa dokumentteja. Ymmärrän, että ne rajaavat usein monia asioita pois tai ovat kuvattuina vain tietystä näkökulmasta, mutta ne usein antavat kimmokkeen etsiä aiheesta lisätietoa jos aihepiiri alkaa kiinnostamaan. Ajattelin jatkossa lanseerata kotiin ”dokkaritorstain” eli katsoa joka torstai yhden dokumentin kotona. En välttämättä raportoi dokkarivalinnoista blogiin mutta InstaStoryn puolella voin paljastaa aina viikon dokumentti.

 

3 + 1 dokumenttisuositusta

DSC_7114.JPG

1. Before the Flood (2016): Fisher Stevensin ohjaama dokumentti ilmastonmuutoksesta, jonka juontajana toimii ikikomea Leonardo DiCaprio. Mielestäni dokumentti on hyvä ”tietopaketti” ilmastonmuutoksesta ja käsittelee monipuolisesti eri syitä sen takaa.

Sain harmikseni äsken huomata, että YleAreenan katseluoikeus on päättynyt, mutta käsittääkseni elokuvan pitäisi olla hyvin saatavilla laajasti myös muista lähteistä.

 

2. Dark Net (2016-2017). Dokumenttisarja netin ”pimeästä puolesta”. Olen katsonut vain muutaman jakson, mutta kokenut jo lukuisia eri tunnetiloja: hämmennystä, innokkuutta, hirveän paljon pelokkuutta… Jotkut jaksoista ovat tosi rankkoja, mutta silmiäavaavia (jakso kolme, IHAN KAMALA). Löytyy Netflixistä.

 

3. Forks Over Knives (2011). Mielenkiintoinen dokumentti eläinperäisten ruoka-aineiden ja prosessoidun ruoan yhteydestä erilaisiin sairauksiin. Elokuvan tyyli paljastaa, että se on jo muutaman vuoden vanha, mutta tutkijoiden tutkimustulokset ovat yhä nykypäivää. Löytyy myös Netflixistä. 

 

+ Vice-dokumentit. YouTubessa ja nyt myös HBO Nordicilla näkyvät Vice-dokumentit on paras tapa piristää yleissivistystä. Erittäin laadukkaita ja kohtuullisen lyhyitä dokumentteja eri aihepiiristä. Katsomme näitä yleensä kotona ruokailun yhteydessä tai ennen nukkumaanmenoa.

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

2 vastausta aiheeseen “Dokkaritorstai: 3 + 1 dokumenttisuositusta”

Kommentoi