Kategoriat
Työ & Opiskelu

Blogin kohtalo?

Moi kaikille. Miten teidän alkuviikko on lähtenyt käyntiin? Ela oli (kröhöm, taas) isoäidillään yötä su-ma. Denizin syntymän jälkeen olen normaalisti noussut sängystä Ferhatin ja Elan aamukäkätyksen säestämänä (on se puuronsyönti hauskaa hommaa) ja syönyt samaan aikaan aamupalan itsekin. Eilen heräsin tyhjään keittiöön ja aloitin viikon samalla tavalla kuin ”vanhassa elämässä”: rauhassa ja yksin. Se oli rentouttavaa ja kivaa mutta pidemmän päälle valitsen ne aamunaurut mennen tullen. <3

Tällaisia kuulumisia on ollut viime aikoina paljon helpompaa jakaa Instagramissa: päivät, viikot ja todennäköisesti seuraavat kuukaudet ovat hetkien varastamista aina sieltä mistä voin ja yksittäiset hetket eivät riitä blogin pävittämiseen. Ja mä kuitenkin haluan panostaa tähän ajan kanssa ja ajatuksella. Instagramissa kuvan lisäämiseen ja kylkeen tekstin kirjoittamiseen tuntuu riittävän juuri se lyhyt aika, mitä tuo yksi tissittelijä malttaa olla ilman elämän eliksiiriä. Instagramin päivittäminen on vaivattomampaa ja ylipäätään mahdollista.

Enkä voi väittää etteikö rahakin vaikuttaisi: en ole koskaan kirjoittanut blogia vain rahan takia, mutta kun on kova kiire eikä inspiraatiolle ole aikaa, joskus raha motivoi etsimään sitä inspiraatiota kissojen ja koirien kanssa. Tässä uudella alustalla mulla ei ole ollenkaan mainoksia ja kaupallisia yhteistöitä teen maltillisesti ajanpuutteen lisäksi myös siksi, koska ylimääräiset tulot vaikuttavat äitiyspäivärahaan. Täytyy harkita siis tarkkaan mikä yhteistyö on taloudellisesti kannattavaa.

Valitettavasti myös huhut (ja tilastot, lol) kertovat, että ihmiset siirtyvät yhä enemmän blogeista Instagramiin eikä blogeja lueta enää niin paljon. Myös yritykset käyttävät markkinointibudjettejaan yhä enemmän Instagramissa ja muissa some-kanavissa. Välillä siis tuntuu että päivitän ja yritän kehittää jotain muinaisjäännettä, jolle ei ole parin vuoden päästä edes lukijoita, saatika muuta kysyntää.

Mutta sellainen mä olen; pidän kiinni vanhoista asioista, vaikkei aina kannattaisikaan. Voin melkein luvata, että kun kaikki muut blogit on kuopattu, tämä on vielä pystyssä, puhtaasti kirjoittamisen ilosta. Blogin kohtalo on siis elää pitkän ja onnellisen elämän, vaikka se olisikin yksin (ja lol, köyhä).

Blogi kuitenkin elää elämäni tahdissa ja tekee tilaa myös muille asioille: kuten tällä hetkellä pienelle tuhisijalle ja hänen isosiskolleen. Ja kunnes se omaksuu taas isomman roolin, sä voit lukea meidän kuulumisia Instagramissa.

Seuraa: INSTAGRAM / FACEBOOK

Yhteydenotot: 

contact@sarandadedolli.com

13 vastausta aiheeseen “Blogin kohtalo?”

Hui, pelästyin jo että olet lopettamassa! Mutta tuo loppu oli ihan paras! Toivon että blogisi jatkaa pitkää elämäänsä kirjoittamisen ilosta <3

Itse ainakin kaipaan juuri blogitekstejä, ja vaikka viime vuosina myös Instagramista on tullut itselleni tärkeä kanava, niin se ei kuitenkaan korvaa perinteisiä blogeja ja niiden pidempiä tekstejä. Vaikka Instagramissakin on mukava lukea pidempiä tekstejä (sen salliman pituuden rajoissa), niin sen selailu on kuitenkin erilaista ja vähemmän keskittynyttä. Usein kiinnostavatkin tekstit tulee luettua turhankin hätäisesti, kun pitää selata eteenpäin seuraaviin juttuihin. Blogiteksteihin taas tykkään keskittyä paremmalla ajalla ja tykkään nimenomaan blogiTEKSTEISTÄ, vaikka kuvat ovat tietysti kiva lisä, niin seuraan blogeja ensi sijaisesti kiinnostavan tekstisisällön takia.

Toivottavasti et myöskään ota turhia paineita blogin kirjoittamisesta, vaan voisit tehdä sitä nimenomaan kirjoittamisen ilosta 🙂

On ollut suuri onni löytää blogisi ja saada tutustua sinuun näin blogin ja Instagramin kautta <3

Sä olet ihana. Aina mulle tulee hyvä mieli sun sanoista ja läsnäolostasi. <3

Musta tuntuu et me ollaan tosi samankaltaisia! Tässä Instagram-asiassakin! 😀 Tykätään olla siellä ja selata sitä, mutta se ei anna samaa kuin blogit. Ja mullakin on hätäinen olo Instagramia selatessa siinä missä blogien parissa pystyh oikeesti pysähtymään ja keskittymään. 🙂

Kiitos niin kauniista sanoistasi. On ollut oikeasti IHAN PARASTA tutustua myös suhun!! <3

Vastaa

Voi miten ihana vastaus taas! <3 Näiden lukeminen saa aina niin hyvälle mielelle 🙂

Kiitos!! <3

Hahah ollaan sitten toistemme ainoat kolleegat 10 vuoden päästä! 😀 Joo oon samaa mieltä, Instagram ei voi mitenkään korvata sitä kaikkee mitä blogi antaa itselleen. Väliaikaisesti ehkä, mutta pidemmän päälle nou nou.

Toivottavasti kirjoitat aina! <3

Vastaa

Toivon blogikulttuurille pitkää elämää, blogien lukeminen on ainakin minulle korvannut naistenlehtiä. Haluan lukea pitkiä ja ajatuksella tehtyjä juttuja, juuri sellaisia kuin olet blogiisi kirjoittanutkin! Harmittaa jos kaikki siirtyy instagramiin, koska en itse sinne halua liittyä. Netti ja some vie jo muutenkin liikaa aikaani, pelkään että insta veisi liikaa mennessään 🙈

Voi vitsi miten ihana kommentti ja ihana sinä. Kiitos tosi paljon. <3 Mä olen ihan samanlainen: vaikka Instagramin päivittäminen on ollut helpompaa, mä silti itse paaaljon mieluummin luen blogeja kun seuraan Instagramissa. Eli meitä "fossiileja" on siis vielä useampi jäljellä! :-)

Vastaa

Toivottavasti jatkat myös blogin kirjoittamista – silloin kun vauhdikkaalta perhe-elämältä ehdit ja ilman stressiä. Tekstejäsi on ilo lukea! 🙂

Usko omaan tyyliisi kirjoittajana! 🙏 Instant- kulttuuri, jossa kaikki on pikaista ja väliaikaista, ei puhuttele kaikkia. Visuaalinen maailma on toki joillekin vetoava, mutta kyllä tässä ajassa olisi hyvä jaksaa keskittyä myös lukemaan ajatuksia- ajatukset haastavat enemmän mielen sisäistä toimintaa.

Niin inspiroivasti sanottu. Kiitos. <3 Oma usko on ollut viime aikoina tosi koetuksella...Täytyy muistaa palata tähän sun kommenttiin heikkoina hetkinä. :-)

Vastaa

Kommentoi