Kategoriat
Uncategorized

Asiat, jotka tekevät minusta ruman

Tänään draamassa käsittelimme prosessidraamaa H.C Andersenin sadusta Ruma ankanpoikanen. Rumaksi syntyvä ankanpoikanen, josta kasvaakin joutsen. Pääteema taisi olla kiusaaminen ja erilaisuus, mutta itse jäin pohtimaan rumuutta.

1.jpg

Olen viime aikoina miettinyt paljon täydellisyyttä ja sitä, kuinka palavasti monet tavoittelevat sitä nimenomaan ulkonäössä. Totuus kun on se, että katsojasta riippuen, jokaisesta voi saada kauniin tai ruman näköisen. Se on näkökulma, mielipide, ja koska kaikkien näkökulmat ja mielipiteet eivät millään hitsaudu yhteen, olemme kaikki jonkun mielestä kauniita. Tai rumia.

Olen aina ollut aika sinut oman ulkonäköni kanssa. Olen luojan kiitos välttynyt ulkonäkökriiseistä pahempien akneiden ja murrosiässä muotojen muodostumisenkin aikana. Joidenkin ulkopuolisin silmin mulla on kuitenkin varmasti lukemattomia piirteitä, jotka tekevät minusta ruman.

3.jpg

Kuten hampaat. Mun etuhampaat on vähän vinossa ja ne menevät ”ristiin”, toistensa päälle. Saan niiden muodostaman raon väliin kielenkin.

Tai varpaat, oikeasti ei niillä ikinä pitäisi ottaa mitään sandaalikuvia tai vaivalla aseteltuja ”näin makaan tässä sängyssä huolettomasti kahvimuki jalkojen välissä” -otoksia – mutta otanpa kuitenkin. (Ja oon kans maailman, siis KOKO MAAILMAN surkein varpaiden kynsien lakkaaja, mutta se taitaa lukeutua henkisiin ominaisuuksiin.)

4.jpg

2.jpg

Sitten on finnit. Ne ilmestyvät kasvoille 50 sekunninkin kestävän stressikohtauksen aikana eivätkä lähde sitten seuraavaan 50 päivään. Nuorena mulla oli keskipaha akne, joka on onneksi aikuisiässä muuttunut satunnaisiksi finneiksi siellä sun täällä, mutta enpä muista milloin mulla ois viimeksi ollut kasvot ilman ainuttakaan näppylää. Päiväkodissa?

Ja nää mun kädet – ei kauhean monella kookkaalla miehelläkään ole niin isot kädet kuin minulla. Oikeassa kädessä on kaiken lisäksi iso palovamma, joka onneksi hiljalleen edes osittain paranee. Sääli ettei kädet kutistu samaa tahtia kuin mitä iho uusiutuu.

5.jpg

Sitten on tietysti jenkkikset ja kosovolaisille ominainen iso nenä, mutta ne ansaitsevatkin ihan omat postaukset.

6.jpg

Onneksi tiedän, että täydellisyyttä ei voi tavoittaa, kaikkia ei voi ikinä miellyttää eikä tiettyjä asioita voi muuttaa. Sen sijaan omaa ajattelua voi hallita ja itseään voi oppia rakastamaan. Rumine piirteinee kaikkineen.

Jokainen meistä on joutsen.

 

SARANDA

 

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

28 vastausta aiheeseen “Asiat, jotka tekevät minusta ruman”

Kun kaksikymppisenä mietin sopivaa tatuointia halusin sen kuvastavan juuri tuota Ruma ankanpoikanen-satua, koska teini-iässä kriiseilin ulkonäköni puolesta älyttömästi. Mutta pikkuhiljaa siitäkin päästiin yli ja olen jo monta vuotta ollut tyytyväinen itseeni juuri tällaisena. Ruma ankanpoikanen ei kuitenkaan tatuointina ihan sopinut esteettiseen näkemykseeni, joten päädyin perhoseen: madosta yhdeksi maailman kauneimmaksi olennoksi 🙂

Minä täällä monttu auki luen, että mitä se joutsen siellä höpöttää! Mun mielestä oot super kaunis just tollasena kun olet ja ehkäpä seuraavaksi kirjotatki ihan vaan rehellisesti niistä sun kauniista puolista, mitkä koet itse kauniiksi. 😉 Tekis hyvää tälle suomalaiselle nöyristelykulttuurille siirtyä siihen terveeseen itsetuntoon ja myöntää itse kukin itselleen että itsessää on niin kaunia kuin rumiakin puolia, mutta kuten sanoit niin ihmiset näkee asiat erillälailla ja erit asiat miellyttää erejä ihmisiä. Tulipa sekava ;D mut loistakoon meistä jokainen omalla tavallaan. :)♡

Ei ollut ollenkaan sekava vaan juurikin selkee kommentti ja täyttä asiaa! 🙂 Harmittaa nähdä kuinka monelle tuottaa vaikeuksia pelkkien kehujen vastaanottaminen tai miten automaattisesti niiden tyrmääminen tapahtuu. Jos kehuu esimerkiksi kaveria kauniiksi, tulee suurimman osan suusta ”no höpöhöpö, älä selitä…” -tyyppisiä vastauksia. Ihan kuin se olisi keneltäkään pois jos pitää itseään kivan näköisenä!

Sun kommentista tuli aihetta ajatteluun mutta myös hyvä mieli, kiitos!♥

Hieno postaus! 

Asiat, jotka tekevät meistä ”rumia”, ovat yleensä ne kiinnostavimmat piirteemme. Juuri ne piirteet, jotka tekevät kaikista ainutlaatuisia ja kauniita.

Varmasti meillä kaikilla on omat ”heikot kohtamme” ulkonäöllisestikin, siis omasta mielestä ajateltuna. Nuorempana olin tosi epävarma omasta ulkonäöstäni, pidin itseäni rumana ja ajattelin, ettei musta koskaan sitä joutsenta tule. Onneksi vuodet ovat tuoneet varmuutta ja hyväksymistä, ja etenkin armollisuutta itseä kohtaan.

Ensiksi: mielestäni näytät aivan älyttömän upealta! <3 Ja mahtava asenne, juuri noin itsensä pitääkin hyväksyä, meillä on varmasti kaikilla ne omat epäkohtamme, joiden (hyväksymisen) kanssa tappelemme. Ja vielä toiseksi, mun estetiikantajuuni istuu juurikin ne pienet ”kauneusvirheet”, jotka tekevät mielestäni ihmisestä aivan älyttömän kiinnostavan ja kauniin. 

Oon ihan samaa mieltä, huomaan monesti ihailevani kauniita ihmisiä ”vaikka” heillä olisi esim. iso luomi otsassa tai juurikin jokin palovamma kasvoissa. Erilaisuus on oikeasti fyysisestikin kauneutta!

Olet Elina ihan huippu!:)

Olipas ihanan rehellinen ja itsensä hyväksyvä postaus. Tuosta voisi monet ottaa mallia 🙂

Ihan kerrassaan loistava postaus! Juurikin kuten sanoit, kauneus ja rumuus on mielipide, hyvin subjektiivinen sellainen. Esim. mun mielestä sun nenä ei ole isoa nähnytkään, vaan on todella kaunis. 🙂 Sinänsä hassua, että itse olen samaa mieltä omasta nenästäni, että se on hirveän iso. Vihasin vuosikaudet sitä yli kaiken, vaikka aina kaikki sanovat mulle samoin kuin mä nyt sulle, että ei ole isoa nähnytkään. 😀 Nykyään ajattelen, että se on mun oma originaali nenä ja tosi hyvä sellainen 🙂 Itseään voi todellakin oppia rakastamaan. 

Tunnustus: oli heti pakko mennä kyylämään sun kuvia ja katsomaan onko sulla iso nenä. Lopputulos: ei todellakaan ole 😀 Hahah ollaan niin hassuja en kestä…

Hmm.. no, nuo mitä luettelit ehkä omasta mielestäsi rumiksi..? ovat mun silmissä näkymättömiä, ja osa piirteitäsi. Olet hehkuvan kaunis ihminen ☆ Kokonaisuus on se, ja sisäinen sydän, joka kantaa ja säteilee ♡ 

Kauneinta Joulukuuta sulle! 🙂

En oikeasti ymmärrä miten osaat sanoa aina ne oikeat sanat ja pukea kaiken niin kauniisti! Kiitos taas sulle ja ihanaa joulunodotusta. ♥

Hahaa 😀 ihana sinä! No, tuota, voisin osittain kertoa, mutta tarkalleen en tiedä itsekkään miten ns vaistoni toimii näin kaukaa 😉 Mun sanat syntyvät aina sydämmen kautta. Muuta ei tarvita 😉

Mä oon alusta asti ihaillut sua ☆

Tuo jokainen meistä on joutsen oli jotenkin todella kauniisti sanottu. Minusta olet aivan upea näissä kuvissa!

Ruma Ankanpoikanen on yks mun lempi saduista ja ihanasti puit ajatuksia sen ympärille.. mutta nuo viat jotka ittestäs luettelit,mä en nää niistä yhtäkään! <3

Mun on pakko myöntää etten edes kunnolla tienyt mitä se satu käsittelee ennen eilistä.. 🙂 Kiitos ja päivänjatkoja<3

Mitä yritin sanoa: oli hämmentävää ja samalla tosi kiva kun joku kirjottaa rumuudesta näinkin pohdiskelevaan ja ei-ylitunteelliseen sävyyn ilman, että heti ammutaan lumilingolla sisäinenkauneusratkaiseekukaanehuomaavirheitäsijnejne -sokerikuorrutusta. Se tekee varsinaisesta pointista paljon vakuuttavamman. 🙂

Ps. Mulla on tällä hetkellä harvinaisen ruma olo, kun toinen poski on turvonnut kaksinkertaiseksi… -.-

Aww ihanasti sanottu, kiitos!:)

Ja voi sua, toivottavasti hampaat (tai niiden jättämä kipu:D) paranevat pian!<3 Ei kuulosta yhtään hauskalta…

Kommentoi