Kategoriat
Uncategorized

Arjen mindfulnessia

DSC_0020.JPG

Kirjoitin vähän aikaa sitten tietoisista läsnäolon harjoituksista ja samalla vähän myös suhtautumisestani mindfulnessiin. Ajattelen, että mindfulness ei ole pelkästään sitä, että istutaan paikoillaan ja keskitytään hengitykseen. Miellän, että se voi koskettaa rentoutumista ja hetkessä elämistä laajemminkin.

Tämän innostamana päädyin listaamaan joitakin omia arjen ”mindfulness”-rutiineitani.

DSC_0012-001.JPG

DSC_0177.JPG

Aamuhetki. Kutsun aamuhetkeksi sitä, kun olen pesun jälkeen käpertynyt viltin alle syömään puuroa tai granolaa. Avaan ikkunan ja rentoudun aamiaisen kanssa rauhassa, ennen kuin lähden kotoa. Joka-aamuinen ihana tapa.

Hemottelusuihku. Pari kertaa viikossa käyn ”hemmottelusuihkussa”, jolloin tavallisten suihkurutiinien lisäksi saatan esim. kuoria kasvot, tehdä hiusnaamion tai lakata sen jälkeen perusteellisesti kynnet. Ajoitan tämän yleensä torstaihin ja sunnuntaihin – juuri sopivasti ennen viikonloppua ja ennen uutta viikkoa.

Oma rauha töiden jälkeen. Tykkään, että saan työpäivän jälkeen istua yksin bussissa. Työmatkani kestää aina vähintään puoli tuntia, mikä on mielestäni hyvä juttu. Sen aikana pääsen nollaamaan pään työn velvollisuuksista joko musiikkia kuuntelemalla tai kirjaa lukemalla. Se on ihana ”välihetki” ennen kotiin tulemista tai kavereiden tapaamista.

Liikunta. Palaan huomenna kuukauden urheilukiellon jälkeen boksillemme, ja vaikka CrossFittiä ei ensimmäisenä mielletäkään rentouttavana lajina, tunnin kestävä wodi on takuuvarma aika ja paikka olla läsnä hetkessä. Ei tarvitse harrastaa joogaa tai pilatesta, jotta voi saada kuormittavat ajatukset liikunnan aikana sammumaan. Kaksi erinomaista lajia ovat myös lenkki ja uinti; silloin tulee ajateltua kaikenlaista, mutta itse uinnin tai lenkin aikana ei voi juurikaan tehdä asioille mitään. Se on omalla tavalla tosi vapauttavaa.

DSC_0185.JPG

Puhelimen netti illaksi pois. Suljen aina puhelimen mobiilidatan 1-3 tuntia ennen nukkumaanmenoa. On todella rentouttavaa viettää loppuilta ilman jatkuvia whatsapp-viestiä tai muita ilmoituksia. Se auttaa myös saamaan unta.

 

Mitä vastaavia rentoutumisia keksitte omasta arjesta?

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

Kommentoi