Kategoriat
Matkat

Amore a Venezia 2/2

Tässä postauksessa hehkutin viimeisimmän lomakohteemme, Venetsian, kauniita puolia. Muutama asia on jäänyt vielä mieleen, kuten…

Vesi. Venetsiahan on rakennettu veden ympärille, eli joka puolella näkyy merta, kapeita kanavia, veneitä ja gondoleja. Julkinen liikenne perustuu vesibusseihin ja yksityiset kuljetukset vesitakseihin. Erilaisia maakaistaleita yhdistää mitä upeimmat sillat. Gondoli-ajelu oli ihana retki, jonka muistamme kummatkin varmasti ikuisesti.

2.JPG

Venetsiassahan ei autoilua ole, ja koska pienimmissä saarissa auton vuokraaminen olisi ollut täysin turha, ajelimme tandem-pyörillä. Se oli oikeasti todella hauskaa ja kätevää. Pääsimme paikkoihin, jonne emme olisi välttämättä jaksaneet kävellä, ja näimme siis sitä kautta samassa ajassa paljon enemmän. Ja pieni hyötyliikunta lomalla on aina tosi jees.

10.JPG

12.JPG

Silmäni lumoutuivat myös italialaisten tyylikyydestä. Ennen kaikkea ihailin kaikkia mummeleita, jotka jaksoivat kävellä korkokengillä ja joivat yksin kahviloiden terasseilla viiniä. Kunnioitan niin paljon vanhoja ihmisiä, jotka hädin tuskin pystyvät kävelemään, mutta eivät koskaan lähde kotoa silittämättä paitaa. Venetsian keskustan katukuvassa näkyi muutenkin todella muotitietoisia ihmisiä – kaupunki kuin oli täynnä kalliita luksuskauppoja. Niihin minulla ei ollut mitään asiaa, mutta sen sijaan ostin kauniin muutaman euron hellehatun!

3.JPG

4.JPG

8.JPG

Italian kieli (rakkauden kieli!) on kans sellainen asia, joka on musiikkia korvilleni. Oli kivaa muistella lukiossa opittuja sanoja ja perusfraaseja, ja ohuesti harmittikin etten opiskellut kolme kurssia enempää. Joka puolella kuului myös perinteisiä italialialaisia lauluja, niin ravintoloissa, katusoittajilta kuin tavallisilta yksinkävelijöiltäkin. Olen paluustamme asti kuunellut joka päivä Andrea Bocellia ja Luciano Pavarottia.

7.JPG

9.JPG

Vastapainoksi taas Venetsia oli hintatasoltaan hyvin kallis. Ei todellakaan mikään opiskelijoiden kaupunki, ja meillä upposikin muutamassa päivässä reilusti enemmän rahaa kuin mitä olisi mennyt esimerkiksi viikossa jossain rantalomalla etelässä. Helsinkiläisenä (Vantaalaisena…) mikään muu maa ei ole tuntunut mielestäni erityisen kalliilta, mutta Venetsiassa lasku tuodessaan pöytään, ei välttämättä hymyilytä. Toisaalta kerran me siellä vaan oltiin ja koko kerrasta otettiin täysi lysti irti.

Toinen hieman ahdistusta herättänyt asia olivat turistit – niitä oli nyt keskikesällä tiet ja kuuluisimmat kohteet ihan täynnä. Suosittelenkin varaamaan hotellin jostain toisesta saaresta kuin pääsaaresta (niitä on Venetsiassa muistaakseni 11). Meidän hotelli sijaitsi Lidossa ja se oli mielestäni sopivasti rauhallinen – ja muutenkin kaikin puolin aivan ihana.

Saranda

Kommentoi