Kategoriat
Uncategorized

Ajanhallinnan ABC

DSC_0005.JPG

Toivepostaus kehiin! Blogin kautta on useammalle tainnut välttyä se, mitä kuulen myös lähipiiriltä ja tuttaviltani: miten saat päivän aikana niin paljon aikaseksi?

Minulla on 24 tuntia vuorokaudessa siinä missä kenellä tahansa muullakin enkä ole todellakaan yhtään ahkerampi kuin kukaan muukaan. Olen vuosien saatossa vain opetellut ajanhallintaa ja löytänyt hyviä kikkoja siihen, miten päivästä saisi mahdollisimman paljon irti. Nyt jaan niistä muutaman.

DSC_0023-001.JPG

DSC_0014.JPG

Tee suunnitelma. Kirjoita edellisenä iltana ylös ne asiat, jotka sinun pitäisi / joita haluaisit saada aikaseksi huomenna. Jos sinulla on kiireisempi päivä tiedossa, kirjoita kellonajatkin ylös. Pidä niistä kiinni.

Erittele mikä on tärkeää ja kiireistä ja mitkä taas ovat sellaisia juttuja, jotka voivat odottaa. Tärkeät ja kiireiset ensin.

Pilko osiin. Joskus jotkut projektit tuntuvat ihan liian isoilta ja siksi niiden aloittaminen viivästyy. Tsemppaa mieltäsi jakamalla tehtävä osiin. Jos kyse on esimerkiksi hyllyjen siivoamisesta, hoida yhden huoneen hyllyt kerralla. Toisen huoneen hyllyt voivat jäädä seuraavalle päivälle tai viikolle (todennäköisesti pääset kuitenkin tekemisen makuun ja haluat hoitaa ne kaikki kerralla).

Hyödynnä matkat. Yksi syy lisää miksi suosia julkisia: (työ)matkoilla saa halutessaan tosi paljon aikaseksi. Silloin voi soittaa puheluita, vastata viesteihin, lukea kirjaa ja halutessaan vaikka meikatakin. Parhaimmillaan saat siitä parikin tuntia hyödyllistä lisäaikaa päivääsi (eivätkä pitkät matkat tunnu enää niin pahoilta).

DSC_0019.JPG

DSC_0029.JPG

+ Tee äläkä vain puhu siitä, että sinun pitäisi tehdä. Asioiden miettiminen on välillä paljon stressaavampaa kun itse niiden tekeminen. Sen sijaan että makaat sohvalla ”mun niiin pitäiis” -valituksella, käytä sama aika asian hoitamiseen.

 

Mitä ajanhallinnallisia vinkkejä te antaisitte?

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

4 vastausta aiheeseen “Ajanhallinnan ABC”

Jes! Nyt ku on hyvät vinkit niin pitää vaa laittaa ne toteutukseen!

nimimerkillä, henkilö joka aina onnistuu sopii 10 asiaa päälleikkäin…xD

Itsellä tulisi noiden lisäksi tällaiset vinkit mieleen: Jos sinulla on vapaapäivä, herää silti aikaisin jos mahdollista. Ja lisäksi: kuluta vähemmän aikaa somessa. Sovi vaikka somettelulle oma aika ja muun ajan voit käyttää muuhun. Tästä taisi olla Trendissäkin joskus juttu, mutta olen kokonaan unohtunut mitä mainioita vinkkejä siellä oli. 🙂

Molemmat vinkit tosi hyviä!! 🙂 Luulen että etenkin jälkimmäistä voisimme ihan kaikki totteuttaa…

Ihanaa viikonloppua! <3

Kommentoi