Kategoriat
Ruoka & Reseptit Yhteistyö

4 x nopea vegaaninen ruoka

Kaupallinen yhteistyö: Urtekram

DSC_8554.JPG

Olen vahvasti sitä mieltä, että arjen kuuluu olla välillä puolivalmista. Harvemmin kukaan jaksaa valmistaa jokaisena iltana ruoan alusta asti itse. Me usein paistamme perunamuusin oheen pakastekasvispullia tai dippaamme vihanneksia purkkihummukseen, ja myslinikin nautin suoraan pussista.

Turvaudun usein Urtekramin elintarviketuotteisiin sellaisina iltoina kun haluan herkullista kotiruokaa mahdollisimman helposti. Urtekram on vuonna 1972 Tanskassa perustettu luomu- ja reilun kaupan tuotteisiin erikoistunut yritys. Herkullisten ruokien lisäksi heillä on laaja valikoima luonnonkosmetiikkaa, joita käytän arjessa päivittäin.

Alla Urtekramin tuotteiden ympärille rakennetut lempireseptini, jotka ovat kaikki vegaanisia ja luomuviljeltyjä sekä valmistuvat hetkessä.

VEGAANINEN BOLOGNESE

DSC_8508.JPG

1.jpg

DSC_8545.JPG

DSC_8556.JPG

Urtekramin gluteeniton, Italiassa valmistettu spagetti ja vegaaninen bolognesekastike on täydellinen yhdistelmä. Riittää kun kastikkeen keittää ja se on valmis! Tällä kertaa pilkoin sekaan myös jo jonkun aikaa jääkaapissa viihtyneen kesäkurpitsan. Pastan keitän usein Himalajan ruususuolalla maustetussa vedessä ja lorautan aina vähän myös oliiviöljyä. Urtekramin neitsytoliiviöljy on keittiömme vakiovaruste.

CHILI SIN CARNE

DSC_8769.JPG

DSC_8773.JPG

Toinen hetkessä syntyvä ruoka: keitä basmatiriisi ja Urtekramin purkki chili sin carne. Helppo, proteiinirikas ja juuri sopivasti mausteinen.

FALAFELIT + OLIIVITAHNA

DSC_8946.JPG

DSC_8950.JPG

DSC_8951.JPG

DSC_8955.JPG

Yksi herkullisimmista aterioista syntyy kun sekoitat Urtekram Nutana falafel mixin kiehuvaan veteen, annat seoksen hieman vetäytyä ja sitten pyörittelet ”taikinasta” sopivankokoisia falafelpyöryköitä. Paistoin falafelit n. 10 minuuttia pannulla aikaisemmin mainitsemalla oliiviöljyyn. Pienempään nälkään riitti kylkiäiseksi vain koukuttava kalamataoliiveista valmistettu tapenade-tahna mutta tuhtimpaan ateriaan voi keittää riisiä tai kvinoaa.

SITRUUNAINEN PAPULINSSIPASTA

DSC_8939.JPG

DSC_8749.JPG

DSC_8755.JPG

DSC_8943.JPG

DSC_8941.JPG

Toinen ravintorikas ja kauan nälkää loitolla pitävä ruoka valmistuu kun keität yön yli liotettuja papuja, linssejä ja gluteenitonta pastaa. Sekoitin lopuksi kaikki kypsät ruoka-aineet pannulle, kaadoin hieman kaurakermaa ja puristin lopuksi Urtekramin sitruunamehua. Sitruuna toi ateriaan ihanan kesän maun.

Ovatko Urtekramin elintarvikkeet tai luonnonkosmetiikka sinulle tuttuja?

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

10 vastausta aiheeseen “4 x nopea vegaaninen ruoka”

Näyttää niin herkullisilta annoksilta! Pakko haalia kotiin kokeeksi näitä seuraavalla kauppareissulla :)!

Täällä myös, kosmetiikkaa en ole käyttänyt, mutta kuivatuotteita juurikin! Linssejä, mysliä, kaurahiutaleita, heillä on paljon hyviä gluteenittomia tuotteita! Ja kiitos resepteistä <3

Hyvä pointti että Urtekram huomioi gluteenittomuuden tosi hyvin! Ja ole hyvä ihana. <3

Urtekramin tuotteita on minullakin kuivakaapit pullollaan. Juuri eilen tein linssikeittoa heidän tuotteistaan. Nyt toki aloin haaveilla tuosta oliivitahnasta… Se on mun suosikkeja. 🙂 Siitä, että heidän tuotteisiinsa kuuluu myös kosmetiikkaa, en ole ollut edes tietoinen. Olenko elänyt kiven alla vai mitähän tässä on sattunut? 😀

Oliivitahna on ihan mun suosikkeja! Tuntuu että sopii ihan kaiken kanssa. 🙂 Ja haha tuskin oot elänyt, aina ei vaan satu törmäämään tiettyihin merkkeihin tai ei huomioi niitä. (Miljoonien brändien maailmassa ei mikään ihmekään!) Urtekramilla on kuitenkin tosi laaja valikoima ihania luomuluonnonkosmetiikkatuotteita, löytyy melkein mihin tahansa tarpeeseen jotain eikä ole todellakaan hinnalla pilattuja. 🙂

Joskus itsekin käytän vastaavia puolivalmisteita, koska aina ei ehdi tai jaksa tehdä kaikkea itse. Sitruunamehun otan kyllä aina oikeasta sitruunasta, sisältääkä tuo mehu jotain muutakin? Urtekram on merkkinä tuttu ja hyväksi havaittu kuitenkin vain kosmetiikan puolella.

Ja aiempaan vegaanikeskusteluun liittyen niin toki näitä esimerkkituotteitakin voisi reilusti yhdistää myös eläinperäisen kanssa; monille perinteisille sekasyöjille tulee sanasta vegaaninen heti mieleen, ettei tämä ole tarkoitettu kuin vegaaneille. 🙂 Keskustelu jäi vähän auki miksi on niin tärkeää identifioida itsensä vegaaniksi, vaikka ei sellainen käytännössä olekaan. Eihän siinä ole mitään pahaa, vaikka välillä syö eläinperäistä, jos se kerran itselle on ok, mutta silloin ei ole vegaani, vaikka söisikin pääasiasssa pelkkiä kasviksia.

Kiitos kommenttistasi. Toki oikea sitruuna on aina terveellisempi vaihtoehto. 🙂 Urtekramin sitruunamehu sisältää veden lisäksi sitruunahappoa ja eteeristä sitruunaöljyä.

Ja totta, jos on syönyt esimerkiksi päivän tai kuukauden sisällä jogurttia tai kalaa, ei voi väittää että on syönyt sinä päivänä tai kuukautena vegaanisesti. Mutta jos 11 kuukautena syö vegaanisesti ja yhtenä muutaman kerran eläinperäisesti, voi mielestäni kutsua itsensä pääsääntöisesti vegaaniksi. Mun mielestä tää ei oo niin justiinsa. 🙂 Etenkin kun vegaanihan tarkoittaa myös laajemmin sitä ettei tue minkäänlaista eläimille haitallista toimintaa, on termi mielestäni joskus vähän häilyvä. Itse en esimerkiksi osta uusia nahkatuotteita mutta voin ostaa kirpparilta käytetyt nahkakengät. Eli jos söisin 100% vegaanisesti mutta ostaisin muutaman vuoden välein käytetyn nahkatuotteen, en voisi kutsua itseni vegaaniksi ollenkaan. (Oikeastihan en voisikaan mutta mun mielestä ”puhekielessä” se sallitaan.)

Ruokakaapista löytyy Urtekramin gluteeniton mysli, kookosöljy ja juurikin tuota samaa spaghettia – huippuja tuotteita, joita vaan ostaa aina uudelleen. 🙂 Kosmetiikan puolella jalkavoide, hiustenhoitoaine ja hiuksiin jätettävä hoitosuihke ovat myös Urtekramin. Tykkään!

Noni, siellä ilmeisesti yksi tyytyväinen asiakas! 🙂 Täytyy muuten testata tota hoitosuihketta, useampi on kehunut sitä. 🙂

Kommentoi