Kategoriat
Uncategorized

7 ikävää asiaa, joiden hyväksyminen helpottaa elämäämme

DSC_0029.JPG

Uskon, että etenkin länsimaissa voimme vaikuttaa omaan elämäämme hurjan paljon. Emme kuitenkaan aina ja kaikissa tilanteissa. Olen pohtinut mielessäni sellaisia ikäviä asioita, joita en välttämättä voi muuttaa ja joita on vaikea suoraan kääntää myönteisikskään. Niiden vastustaminenkin on yhtä tyhjän kanssa, se syö vain energiaa ja estää keskittymästä elämän myönteisiin puoliin. Suurimman osan kohdista olen jo hyväksynyt mutta jotkut asiat ovat itselläni vielä ison työn alla…

DSC_0016.JPG

DSC_0131.JPG

DSC_0027.JPG

DSC_0034.JPG

DSC_0043.JPG

Et voi miellyttää kaikkia. Kun kummarrat yhdelle, pyllistät toiselle. Aina löytyy ihmisiä, jotka ovat kanssasi eri mieltä, tulevat puhumaan selkäsi takana tai eivät tule pitämään sinusta. Mitä vähemmän mietit muiden mielipiteitä, sitä enemmän voit nauttia omistasi.

Sää. On hassua miten paljon sää vaikuttaa meihin, vaikka me emme voi vaikuttaa siihen mitenkään. Mitä nopeammin hyväksymme esimerkiksi pitkän ja toisinaan harmaan talven, sitä nopeammin voimme miettiä ratkaisuja talvesta selviämiseen ja jopa siitä nauttimiseen. (Anteeksi, ei ollut tarkoitus muistuttaa talvesta, äkkiä eteenpäin!)

Joku tekee aina enemmän kuin sinä – jollakin on aina enemmän kuin sinulla. Et voi ikinä olla paras kaikissa asioissa. Mitä enemmän haastat itseäsi, sitä enemmän huomaat kilpailua ja parempia suorituksiasi ympärilläsi – ja se on periaatteessa hyvä asia. Tulet aina kohtaamaan ihmisiä, joilla on paremmin huoliteltu piha, enemmän rahaa, tiukempi kroppa tai paremmanlaatuisia kuvia. Silloin kateus ei auta – kannattaa hyväksyä, että vertailukohteita tulee olemaan aina huolimatta siitä, kuinka hyvin teet työsi tai miten paljon itsestäsi annat.

Kipeänä oleminen. Voimme pitää jonkun verran huolen terveydestämme ennen sairastumista tai edistää tervehtymistä kipeänä ollessamme. Meille kaikille tulee kuitenkin toisinaan flunssaa ja joskus pahempiakin sairauksia, joita emme voi välttämättä ennakoida. Sairastamista on vaikea romantisoida vaikka sohvalla makoilu Netflixin äärellä voikin kuulostaa ajatustasolta hyvältä. Kun olet kipeä, hyväksy, että nyt on breikin paikka ja muut asiat kyllä odottavat terveimpiä päiviä ja oloja.

DSC_0014.JPG

DSC_0025.JPG

DSC_0047.JPG

DSC_0022.JPG

DSC_0018.JPG

Et voi muuttaa menneisyyttäsi. Tapahtunut on jo tapahtunut, sen sijaan voit miettiä mitä hyvää kurjimmissakin kokemuksissa oli ja kuinka ne voidaan kääntää voitoksi nykyhetkellä ja tulevaisuudessa. Älä anna asioiden, joihin ei voi enää vaikuttaa, varjostaa muuta elämää.

Etkä voi ennustaa tulevaa. Vaikka olenkin järjestelmällinen ja suunnitelmia rakastavaa tyyppiä, tiedän, että kaikkea ei voi etukäteen miettiä puhki. Olen oppinut kantapään kautta sen, että suurin osa tulevaisuudessa tapahtuvista asioista eivät stressaamalla selviä. On äärimmäisen kuluttavaa murehtia siitä, mitä saattaa tapahtua.

Olet itse vastuussa omasta onnestasi. Onnea on turha odottaa auringonlaskuun ratsastavalta prinssiltä, kesälomilta tai materiasta. Kukaan tai mikään muu asia ei voi tehdä sinut onnellisemmaksi kuin sinä itse.

DSC_0049.JPG

Oletteko näistä kohdista samaa mieltä? Tuleeko teille muita asioita mieleen?

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

Kommentoi