Kategoriat
Uncategorized

7 + 1 syytä asua Suomessa

DSC_0037.JPG

Hyvää itsenäisyyspäivää, toverit! Tämän päivän kunniaksi listasin 7 + 1 henkilökohtaista asiaa, miksi Suomessa on mielestäni kiva asua.

1. Asunnoissa tarkenee. Vaikka Suomen sää on mielestäni suurimmaksi osaksi epämiellyttävän kylmä, ainakin tiedämme että kun pääsemme kotiin, siellä voi olla halutessaan alastikin. Monissa lämpimissäkin valtioissa kotona saa paleltua. Miettikää miten luksusta on se, että silloinkin kun ulkona on -25 astetta, sisällä voi olla teepparissa.

2. Luontoa. Asun pääkaupungissa – kotoa yhteen suuntaan on 300m merenrannnalle, toiseen suuntaan 200m lähimetsälle ja silti alle kilometri metroasemalle. Luonto on aina lähellä ja se on aina kaunis. Eikä se edes kostaudu meille tornadoina, maanjäristyksinä tai tsunameina.

3. Mignon-munat. (Ja Fazer ylipäätään). Täytyykö sanoa enempää?

4. Suomen kieli ja iskelmä-musiikki. Tämä yhdessä, sillä suomalainen iskelmä on loistava laulugenre – suurimmaksi osaksi siksi, että suomen kieli itsessään on niin kaunis ja pääsee mielestäni oikeuksiin juuri tässä lajissa. Meillä on lukuisia adjektiiveja kuvailemaan lukuisia eri tunnetiloja, ja tuntuu, että itseään pääsee ilmaisemaan oikein jokaisessa tilanteessa (toisin kuin muissa osaamissani kieleissä).

5. Toukokuu, kesäkuu, heinäkuu, elokuu, syyskuu. Se on jo melkein puolet vuodesta. <3

6. Hanavesi. Kun ihminen tulee reissusta, mainitsee hän ensimmäisenä, että kotiin on ihana tulla koska a) oma sänky b) hanavesi. Monissa muissakin maissa hanavesi on toki juotavaa, mutta Suomessa sen maku on maailman parasta.

7. Kaikki on omissa käsissä. Riippumatta siitä, minkätuloiseen perheeseen synnyt, olet yhtä lailla oikeutettu ilmaiseen koulutukseen kuin kuka tahansa muukin. Omalla panoksella voi oikeasti muuttaa elämänsä suunnan, eikä kukaan ole sidottu omaan kohtaloon tai yhteiskuntaluokkaan. Tätä arvostan eniten.

DSC_0034.JPG

DSC_0047.JPG

DSC_0117.JPG

+ 1. Suomi on maailman paras maa asua ja silti suhtaudumme Suomeen kriittisesti. Tai ehkä juurikin siksi menestymme kaikissa tilastoissa. Vaikka suomalaisten vaatimattomuus on välillä raivostuttavaa luokkaa, oman toiminnan ja yhteiskunnan arvosteleminen kannattaa. Täällä naisten asema on parempi kuin missään muualla maailmassa ja silti (tai siksi) perustammme feministipuolueita. Homoseksuaaleja syrjitään todennäköisesti vähemmän kuin missään muussa maassa ja silti (eli siksi) kahden saman sukupuolen välisen avioliiton puolesta marssivat kymmenetuhannet.

 

Mitkä asiat nousevat sinulle ensimmäisenä mieleen? Miksi Suomessa on kiva asua?

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

6 vastausta aiheeseen “7 + 1 syytä asua Suomessa”

Allekirjoitan jokaisen kohdan! Oon usein itkenyt onnesta ja kiitollisuudesta kun olen miettinyt, kuinka hyvin täällä asiat tosiaan hoituvat ja kuinka paljon valtio oikeasti auttaa ihmisiä vaikeissa tilanteissa.. Kuulostaa varmaan kamalalta mutta olisin kuollut kolme vuotta sitten jos olisin asunut kotimaassani enkä täällä Suomessa… Valtio tukee, kannustaa ja auttaa älyttömän paljon. Enkä voi tarpeeksi hehkuttaa ilmaista koulutusta. Go Suomi <3 

Ihana Ani <3<3 Omaan kotimaahan on aina hyvä verrata – vaikka Kosovo onkin itelleni älyttömän rakas, verrattuna Suomeen, moni asia on niin vinksallaan siellä… Onneksi täällä on hyvä terveydenhuolto! Ja se koulutus!

Siis just näin! Vaikken sen kauempana ku Tukholmassa asu, on täällä silti älynny miten mahtava maa Suomi oikeestaan onkaan. Varsinki just fazer ja luonto <3

Hienoa että fiilistelet Suomea Ruotsista käsin. <3 Toivottavasti saat Fazeria jotenkin sielläkin! 😀

Ihana postaus! Juuri näin!

Mä lisäisin vielä: asiat hoituvat. Vasta ulkomailla asuessa tajusin, kuinka sujuvaa Suomessa on kaikenlainen asioiminen yliopistoilmottautumisesta erikoisruokavalioiden kyselemiseen ravintolassa. Vaikka suomalaisia välillä moititaan huonosta palvelukulttuurista, täällä kuitenkin ihmiset ovat valmiita ottamaan selvää ja näkemään vähän vaivaa asioiden ratkaisemiseksi, eivätkä ekana tarjoa emmätiiää.

Kiitos Suvi!

Tuo on kyllä totta, oon kokenut samaa muissa maissa. Onneksi Suomessa palvelu pelaa! <3

Kommentoi