Kategoriat
Hyvinvointi

6 minua syvästi määrittelevää faktaa

1. Olen äiti
Olen äiti kohta 11-kuiselle tytärelleni Elalle. Äitiys on elämäni tärkein rooli, joka vie niin ajallisesti kuin henkisestikin eniten aikaa päivästäni. Rakastan olla äiti ja tunnen olevani etuoikeutettu kun olen nimenomaan Elan äiti.

Äitiys ei kuitenkaan määrittele minua kokonaan eikä edes niin paljon kuin mitä ennen raskautta tai ensimmäisinä vauvakuukausina ajattelin. Varsinkin työpäivinä minun on helppo keskittyä työhön ja havahtua äitiyteeni vasta kun saan anopilta kuvan Elasta lusikoimassa ruokaa. Saatan kuulostaa nyt huonolta äidiltä, mutta simmissäni tiedän, etten ole. En ehkä ole tyttäreni kanssa päivittäin aamusta iltaan enkä osaa heittäytyä tuntikausiksi hänen leikkeihinsä, mutta me olemme paras tiimi, meillä on ihanat kahdenkeskiset jutut ja viimeistään illalla kun nukahdamme toistemme kainaloon, tiedän, että olen hänelle riittävä juuri tällaisena kuin olen.

2. Olen unelma-ammatissani
Joku voisi sanoa olevansa ensisijaisesti insinööri, toimittaja, lääkäri…  Mä olen ensisijaisesti unelma-ammatissani, sitten vasta kirjailija, sisällöntuottaja ja yrittäjä. Tulen katsomaan taaksepäin näitä vuosia aikakautena, jolloin sain tehdä intohimotyötä oikeasti lahjakkaiden ja minulle rakkaiden ihmisten kanssa. Tällaista ei tapahdu kelle vain tai koska vain ja siksi määrittelen itseni siksi myös…

3. … onnekkaaksi
Mietin joka ikinen päivä, todella monta kertaa päivässä sitä, että olen loputtoman onnekas. Terveydestä, terveestä perheestäni ja täydellisestä lapsestani. Siitä, mihin maahan olen syntynyt, siitä missä asun, työ- ja taloudellisesta tilanteestani, ystäväpiiristä… Ihan rehellisesti, pidän itseäni maailman onnekkaimpana ihmisenä enkä usko, että kellään menee minua paremmin, vaikka tottakai teoriassa tiedän, että menee. Toivon, että tämä tunne on nyt sisäänrakentunut minuun jäädäkseen ja elää kanssani vaikka olosuhteet ympärilläni muuttuisivat. Onnekkuuden tunne kumpuaa kiitollisuudesta ja kiitollisuutta ei voi viedä kukaan ulkopuolinen pois.

4. Vastuulliset valinnat ovat lähellä sydäntäni
Mietin lähes jokaisen päätöksen kohdalla, että onko tämä eettistä ja ekologista. En ole mikään eko-Jeesus ja sorrun valitettavasti edelleen ”ympäristörikoksiin”, mutta pyrin kokonaiskuvan puolesta tekemään koko ajan parempia valintoja. Ekologinen maailmankuva tulee vaikuttamaan myös paljon siihen, kuinka kasvatan lastani ja mitä opetan hänelle eteenpäin.

Vastuulliset valinnat ovat lähellä sydäntäni, mutta myös osa imagoani. Some-minä on ekotietoinen ja myönnän että välillä jätän jotain epäekologista tekemättä siksi, että olen antanut blogissa ekotietoisen kuvan itsestäni. Vaikka motiivi onkin silloin ulkoinen, se ei ole mielestäni tekopyhää, sillä olen alunperin antanut blogissa itsestäni tietyn kuvan oikeiden ajatuksieni pohjalta. Saatteko kiinni? Some-minä on vain hyvä muistutus itselleni pitämään vähän tiukempaa kuria.

5. Olen ulkomaalaistaustainen ja monikulttuurinen
Kaksikielisyydelläni, monikulttuurisella lapsuudellani ja toisella kotimaallani Kosovolla on ollut iso vaikutus elettyyn elämääni ja siihen, kuka olen nyt. Tarkastelen maailmaa kahden eri kulttuurin läpi. Puhun lapselleni eri kieltä kuin mitä puhun aviomiehelleni tai ystävilleni. Vastuulliset valinnat ovat minulle tärkeitä, mutta en tunne erityisen huonoa omaatuntoa kun lennän joskus isoäitini luokse Kosovoon, vaikka tiedän, ettei ympäristön hyvinvointi kysy syitä.

6. Olen rapu, siis horoskoopiltani
Okei  nyt menetän kaikki järkevät lukijani, mutta oikeasti näen itseni myös horoskooppimerkkini kautta. Olen rapu ja tyypillinen sellainen. Sinnikäs, empaattinen, intuitiivinen, perhekeskeinen mutta myös oikukas ja mykkäkouluun taipuvainen. Viihdyn parhaiten kotona ja muistan jokaisen yksityiskohdan menneisyydestä.

Yllätyin itsekin, kun huomasin, etten listannut olevani vaimo, tytär, ystävä tai sisko. Vaikka ihmissuhteet ja tietysti aviomieheni ovat minulle rakkaita, en selvästikään määrittele itseäni muiden ihmisten kautta. Äitiys on listalla poikkeus, mutta jollain tasolla tuntuu, että siinä on jostain syvemmästä kyse. Vaikka lapselleni kävisi jotain, olisin loppuelämäni äiti.

Te voitte kertoa, näettekö te minut tällaisena, vai onko ystävien tai lukijoiden määritelmät jotain ihan muuta kuin omani. Jakakaa ihmeessä kommenttiboksissa myös niitä asioita, joiden kautta te määrittelette itsenne! 🙂

Ihana pipo saatu Myssyfarmilta!

Seuraa: INSTAGRAM / FACEBOOK

Yhteydenotot: tyhjaajatus@live.fi

5 vastausta aiheeseen “6 minua syvästi määrittelevää faktaa”

Nää oli ihania kuvauksia ja samanlainen mielikuva välittyy hyvin myös blogin kautta 🙂 Osaat olla jotenkin niin ihanan aito ja lämminsydäminen <3

En edes tiedä, miten itse määrittelisin itseäni, mutta pitää sanoa, että olen myös hyvin samanlainen rapu 😀
ja vaikka en horoskooppeihin sen kummemmin uskokaan, mutta tunnistan kuitenkin itseni näistä yleisistä kuvauksista 🙂

Hei ootko säkin rapu?? 😀 Wuhuu! Olisi kyllä pitänyt arvata! 🙂

Vastaa

Kiva postaus! Mulla on just luonnoksissa postaus aiheesta ”Olen muutakin kuin äiti”. Hyvin samankaltaisia ajatuksia kun sulla tuossa ensimmäisessä kohdassa! Se on välillä ihan hyvä vähän muistutella itseään että on muitakin rooleja kuin se äitiys!

Kiitos! Ihanan kuuloinen, en malta odottaa että pääsen lukemaan sen! 🙂

Vastaa

Kommentoi