Kategoriat
Matkat

5x mitä tehdä Venetsiassa

DSC_0155.JPG

Kirjoitin Italian reissumme jälkeen 5x mitä tehdä Gardalla -postauksen. Se keräsi paljon kommentteja ja vinkkejä myös muilta siellä reissaanneilta. Käykää siis ihmeessä lukemassa, jos Garda-järvelle matkustaminen on näköpiirissä.

Entä Venetsia, mitä siellä kannattaa tehdä? Olen ollut pari kertaa Venetsiassa ja se on ehdottomasti yksi lempikaupunkejani Euroopassa. Niin viihtyisä, romanttinen, täynnä historiaa ja vanhoja, kuvankauniita rakennuksia. Siitä huolimatta en suosittele viipymään kaupungissa muutamaa päivää pidempään – Venetsia on tyyris paikka ja alueeseen ehtii tutustua erinomaisesti toimivan vesiliikenteen ansiosta jo parissa päivässä.

1. Lido. Venetsian riviera ja alueen suurin saari on Lido, jossa sijaitsee myös kaupungin ainoat hiekkarannat. Olemme molemmilla kerralla majoittuneet Lidossa, sillä se on Venetsian ”pääsaarta” huomattavasti rauhallisempi ja viihtyisämpi paikka. Syksyisin Lidossa järjestetään maailman vanhin, kansainvälinen Venetsian elokuvajuhla (Venice Film Festival).

2. Murano. Toinen lempisaareni on Murano, joka tunnetaan ”lasiteollisuudesta” mutta josta itse teollisuustunnelma on kaukana. Murano on älyttömän sympaattinen pieni saari joiden värikkäät talot ja mukavat asukkaat saavat jokaisen turistin tuntemaan olonsa kotoisaksi.

3. Syö ainakin näissä: taivaallista pizzaa Conca d’Orossa (Venetsian ensimmäinen pizza on paistettu täällä) sekä upealla sijainnilla, silti tunnelmaltaan idyllisessä, Carpacciossa. (Fun fact: jälkimmäisessä minua kosittiin.)

4. Syö myös sorbettoa. Gelato, italialainen jäätelö on maailmanluokkaansa, mutta myös venetsialaiset sorbetot ovat taivaallisia ja vielä jäätelöitä parempia viilentäjiä lämpimänä kesäpäivänä.

5. Käy gondooliajelulla. Tiedetään, kuulostaa kliseisestä, mutta jos haluaa tutustua Venetsian pääsaareen nopeasti mutta samalla rauhallisesti ja tyylikkäästi, hyppää gondoolin kyytiin. Kaikki gondoolikyydit maksavat muistaakseni 80e per 35min (paitsi illalla/yöllä). Ei ole siis väliä, mistä kohtaa hypäät tai mihin aikaan päivästä, kyydin voi myös jakaa toisten tuntemattomien turistien kanssa. Kolmekymmentäviisiminuuttia tuntuu kuin sadulta ja on mielestäni ehdottomasti hintansa arvoista.

DSC_0141-001.JPG

DSC_0164.JPG

DSC_0001.JPG

Oletko käynyt Venetsiassa, tuleeko sinulla muita vinkkejä mieleen?

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

8 vastausta aiheeseen “5x mitä tehdä Venetsiassa”

Enpä ookkaa aikoihin kommentoinu sun blogii! Edellee täällä silti luetaan joka postaus ja seurataan kuulumisia.

Mutta tähä postaukseen liittyen, vielä Muranoaki parempi on Burano! Vähän kauempana ja niin värikäs ja symppis! Ehoton lemppari 🙂

Elokuun Italian reissua ootellessa.. 😉

<3<3 Kiitos sinä suloinen!! Ja hitsi soikoon, Burano on ollut molemmilla kerroilla must go -listalla mutta jotenkin se vaan jäi. Onpahan (lisää) syytä minkä takia palata takaisin!

Superihanaa lauantaita sinne. xx. 🙂

Hei kiitos kun jaoit linkin, multa on mennyt toi postaus ohi! <3 Ihanaa viikonloppua, Suvi. 🙂

off topic: sua kosittiin venetsiassa? mitennromanttisen kuuloista! oletko kirjoittanut siitä enemmänkin, olisi mukava kuulla koko tarina jos oot siitä kertonut? 😀

Ihana sinä. 😀 <3 En ole kirjoittanut tai kertonut vielä, ehkä teen sen vielä! 🙂

Oho, onpa siellä gondoliajeluilla hinnat kohillaan, me käytiin joskus muutama vuosi sitten Venetsiassa, mutta jätettiin gondoliajelut silloin kokeilematta.

Majoituimme Muranon saarella ja se olikin ihan hyvä, koska siellä itse Venetsiassa oli minun makuuni vähän liikaa porukkaa. Parasta koko reissussa oli ehkä seikkailla niillä sivukujilla ja katsella yöllä mahtavia ukkoskuuroja hotellin terassilla, silloin muistaakseni ukkosti ja salamoi jokaisena yönä.

Mutta hieno paikkahan se on, me ollaan nyt ens kuussa lähdössä ensin kuukaudeksi Veronaan ja sitte pariksi kuukaudeksi Vareseen, sieltä Veronasta ei taida olla kovin pitkä matka sinne Gardajärvelle.

Oi teidän Murano-kokemus kuulostaa aivan mahtavalta. <3 Kuten teidän tuleva matkakin, VAU! Kolme kuukautta Italiassa, te onnekkaat. 🙂 Veronasta on Garda-järvelle n. tunnin ajomatka joten käykäähän ihmeessä piipahtamassa, suosittelen!

Ihanaa matkaa vielä. <3

Kommentoi