Kategoriat
Matkat

5x mitä tehdä Garda-järvellä

DSC_0422.JPG

Kuvia, tunnelmaa ja vähän vinkkejä Garda-järvelle. Garda sijaitsee Pohjois-Italiassa ja on maan suurin järvi. Lähikaupunkeja ovat mm. Verona, Milano ja Venetsia.

 

5 asiaa, jota suosittelen Gardalla…

1. Tutustu alueen kaupunkeihin ja kyliin autolla. Auton vuokraaminen ei ole Italiassa kallista ja se on ehdottomasti kätevin tapa liikkua järven ympäri. Auton ansiosta näimme ja koimme neljäpäiväisen reissumme aikana mm. sellaiset paikat kuten Garda, Bardolino, Malcesine, Casteletto ja Sirmione.

2. Malcesinen kaapelikyydissä pääsee ihailemaan huikeita järvi- ja vuoristomaisemia 1800m korkeudessa. Ylhäällä on kivoja ravintoloita ja sieltä voi patikoida vieläkin korkeammalle tai järjestää poikkeuksellisemman piknikin.

DSC_0387.JPG
DSC_0430-001.JPG
DSC_0446.JPG
DSC_0427.JPG
DSC_0382-002.JPG

3. Sirmione oli Garda-järven alueista oma henkilökohtainen lempparini – siellä oli (yö)elämää, mutta vanhankaupunginsa ansiosta myös historiaa ja mainittakoon vielä että todella hyvää ruokaa. Sirmione sijaitsee erittäin kapealla niemellä jonka leveys ei ole todellakaan montaa metriä. Se on niin makea paikka!

4. Casteletto oli tunnelmallinen pieni kylä, joka tuntui olevan suosittu veneenvuokraamismahdollisuuksien ansiosta. Se sijaitsee Gardan ja Malcesinen välissä, ja pienuudensa ansiosta siellä voi kokea paljon jo puolessa päivässä.

DSC_0486.JPG

DSC_0435.JPG

DSC_0444.JPG

DSC_0301.JPG

DSC_0295.JPG

DSC_0502-001.JPG

DSC_0515.JPG

DSC_0304-001.JPG

5. Asuimme Garda-nimisellä alueella, joka vaikutti monia muita Garda-järven paikkoja suuremmalta, ja jossa olisi myös helposti voinut käyttää koko lomamme. Ennen kaikkea rakastuin hotelliimme, jossa yövyimme: Tobago Wellness Hotel. Majoitus, joka oli ottanut ekologisuuden monesta eri näkökulmasta huomioon ja jossa aamiaisella oli erillinen osio vegaaneille ja jonne sai tilata ruoan myös veloituksetta huoneeseen. Huoneenhintaan kuului aamiainen ja lounas sekä siivous kaksi kertaa päivässä. Ennen kaikkea palvelu oli todella ystävällistä – silloinkin kun pyysin työntekijöitä lämmittämään ulkoporeammeen kukonlaukun aikaan. Huom! Hotellissa on myös kylpylä.

 

Onko siellä muita Garda-järvellä käyneitä? Mitä tykkäsitte?

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

 

21 vastausta aiheeseen “5x mitä tehdä Garda-järvellä”

Minä olen käynyt Garda järvellä pyöräretkellä. Meitä oli 8 hengen porukka ja meillä oli omat polkupyörät mukana. Kiersimme 2 viikkoa Gardajärveä ja sen eteläpuolisia alueita ja täytyy sanoa että se oli kyllä elämäni paras loma, en usko että tulee sen ylittänyttä. Tosin tästä pyöräretkestä on vierähtänyt jo aikaa varmaan parikymmentä vuotta. Minunkin suosikkini oli Sirmione, aivan ihana paikka. Voit kuvitella että Dolomiiteilla pyöräillessä oli välillä usko loppua, mutta kyllä oli maisemat hienoja.

Meillä on vuokra-asunto Gardalla, lähellä Salon kaupunkia pienessä kylässä.
Olemme viettäneet perheenä useamman kesän siis siis järven rannalla paikkoihin tutustuen.
Limone(parhain uimapaikka ja aallot), Salo(kaupunkifiilistä ja ihania ruokapaikkoja mielettömissä maisemissa) ja Riva ovat olleet meidän lempparikohteita.
Toisaalta taas Sirmione oli totaalinen pettymys, mutta ehkä heinäkuu ja turistimassa ei ollut oikea aika tutustua kaupunkiin. Monta muutakin ihanaa paikkaa on jo ehditty näiden vuosien aikana koluta, yhtään ei suosittelemisen arvoista ei kyllä ole tullut vastaan kertaakaan.
Alueella on paljon hyviä maastopyöräreittejä, voi patikoida, uida.. vaihtoehtoja on loputtomiin. Lisäksi autolla ei oo kauheen pitkä matka tehdä retkiä myös Veronaan, Bresciaan tai vaikka Venetsiaan. Meillä toi Garda on muodostunut ”kesäkodiksi” ja ihana nähdä tutut maisemat, lähikauppa ja naapurit. Lapset oikein odottaa hetkeä, kun saadaan auto parkkiin, matkalaukusta uimakamat ja pääsee altaaseen!
Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!

Hei!
Asun Garda-järven lähellä Brescissa, joten lähijunia on tullut käytettyä.

Garda-järvellä on juna-asema Desenzano del Garda -nimisessä paikassa ja sieltä pääsee kätevästi bussilla ainakin Sirmioneen. Milanosta matka Desenzano del Gardaan kestää noin 1h 20min. Se on siis jo reilusti ennen Veronaa.

Toinen vaihtoehto on jäädä pois junasta jo Bresciassa ja jatkaa matkaa bussilla Garda-järvelle. Vierailu Bresciassa ei olisi myöskään pahitteeksi! 😉 Täältä pääsee Bussola tosin vain Brescian puoleiselle rannalle eli vasemman puoleiselle. Oikean puoleinen kuuluu Veronaan ja sinne pääsee varmasti parhaiten Veronan asemalta bussilla.

Mielestäni Limone del Garda on suloinen kohde Garda-järvellä, kuten myös Salò, joka on vähän isompi paikka. Mielestäni Garda-järvi on kuitenkin aika turistipainotteinen ja viihdynkin paremmin Iseo-järvellä, joka on vähän pienenpi ja tuntemattomampi turisteille. Monte Isola, jättimäinen vuori-saari sen keskellä on hieno!

Sitten vähän mainostusta… 😉 Blogiini on tulossa tulevaisuudessa vinkkejä Iseo-järvelle ja Franciacortan viinialueelle, joka on ihan tässä Brescian lähellä. Ja myöhemmin myös Garda-järvelle.

Ihana blogi sinulla Saranda! <3

Heippa! Olipa ihana postaus ja kauniita kuvia. Teksti oli minulle ajankohtainen, sillä olemme tällä hetkellä reilaamassa, ja suunnitelmissa olisi käydä matkan aikana Garda-järvellä. 🙂 Mainitsemasi Sirmione alkoi heti houkutella! Saattaa olla hakuammunnalla kysyttyä, mutta satuitko näkemään rautatieasemaa Garda-järvellä oleilusi aikana? t. Upeista maisemista haaveileva reilaaja, joka ei ole löytänyt netistä junareittiä Gardalle 😀

Itse reilin aikana otin bussin Veronasta Gardalle, en luule että on junareittiä! Mutta en tiedä oisko jonnekin päin Gardaa paikallinen juna 😀 Kivaa reiliä t. toinen reilaaja!

Heippa, ja suuret kiitokset avuliaasta kommentistasi. 🙂 Täytyypä käydä lukemassa sinun reilijuttuja. Ihanaa reiliä myös sinulle! 🙂

Kiitos Ilona kommenttista, sun sanat piristi mun päivää! <3 Ja vitsi että oon kade sun reilaukselle, ihanaa!! 🙂

Kun pohdimme matkaa Gardasta Milanoon, mietimme auton jättämistä hotellille ja käyttää julkisia. Silloin hotellin respalla meitä neuvottiin että helpoin tapa päästä Gardasta Milanoon on bussilla Veronan juna-asemalle ja sieltä junalla. En sitten tiedä onko Veronan juna-asema lähin Gardaa (n. 1h matkan päässä) vai onko lähempänä joku paikallis-/lähijuna kuten Ginty mainitsi. Mutta me käsitettiin että lähin olisi nimenomaan tämä Veronan juna-asema, josta lähtee kyllä kätevästi busseja eri puolelle Garda-järveä. 🙂

Aivan ihania matkoja ja seikkailuja sulle! <3

Voi miten kiva kuulla, että kommentti tuotti iloa. 🙂 Pitäisi useammin sanoa kaikki kehut ääneen, sillä niillä on meihin ihmisiin niin positiivinen vaikutus.

Kiitos suuresti vastauksestasi, tämä informaatio helpottaa kovasti reitin suunnittelua. Vaikka netti on nykyään täynnä tietoa matkailusta, ei sieltä kaikkea kuitenkaan löydä suoraan. Kiitos siis avuliaisuudesta.

Ihania kesäpäiviä sinulle, ja terveisiä Cellestä! 🙂

Hei! Kommentoin jo tuolla alempana, mutta tuli mieleen vielä muutama lisävinkki niin vastaan sinulle erikseen. 😉
Sirmionelle pääset parhaiten, jos menet junalla Desenzano del Gardaan ja sieltä bussilla Sirmioneen. Bussimatka kestää noin 20 minuutti, suunnilleen en muista ihan tarkkaan. Garda-järvellä on siis sittenkin juna-asema ja se osuu junareittille Milano-Verona.

Jos liikutte paljon Lombardian alueella, io viaggio ovunque in Lombardia -lippu on erittäin hyödyllinen. Siihen sisältyvät kaikki julkiset liikennevälineet Lombardian alueella. Huomaa, että juna Malpensa lentokentälle ei kuulu lippuun eikä Freccia-junat. Sen voi ostaa päiväksi tai vaikka viikoksi. Se kannattaa todella! Esimerkiksi jos minä menen kotoani Bresciasta käymään päiväseltään Milanossa säästän heti.

1 päivä 16€
2 päivää 27€
3 päivää 32,60€
Viikko 43€

Toivottavasti vinkki ehti ajoissa!

Me oltiin just huhtikuussa Gardalla (lukuisat postaukset alkaa ja on luettavissa täällä, jos jotakuta kiinnostaa 🙂 ) ja koko lomamme ajan meillä oli käytössä auto. Gardan ympäriajon ja kiertelyn lisäksi ajoimme huikean Dolomites roadin, wow! 🙂 Tulipa valloitettua myös Monte Baldo, kaapelihissi oli kyllä huikea! 😀

Majoitumme Sirmionessa, ja minä sitä vastoin en mitenkään ylettömästi ihastunut siihen paikkaan. Sitä vastoin Malcesine oli mielestäni helmi <3

Hei kiitos tosi paljon kommenttista ja linkistä – kerroinkin jo aikaisemmin että teidän kertomuksista on tosi paljon hyötyä lukijoille, jotka löytävät tänne Garda-vinkkien toivossa. 🙂 Ja tosi ihana kuulla että teillä on ollut kivaa. <3

Pari kertaa olen käynyt ja tykkäsin. Ensimmäisellä kerralla majoituin ja kiertelin ainoastaan Sirmionessa, jonka vanha osa on aivan ihana. <3 Toisella kerralla hyppäsimme Desenzanosta vesibussiin ja seilasimme Riva del Gardaan. Matka kesti monta tuntia, mutta veneessä oli mukana nauttia aurinkoisesta päivästä järvellä ja nähdä rantakyliä. Rivasta käsin teimme päiväretken herttaiseen Arcoon sekä patikoimme kukkuloilla. Maisemat ovat jylhiä, ihan erilaisia kuin Gardan etelärannalla. Rivan suunnalla oli myös vähemmän turisteja (luonnollisesti, sillä sinne ei pääse junalla ja lähimmälle rautatieasemalle (Desenzanoon tai Veronaan) kesti paikallisbussilla muistaakseni reilusti yli tunnin) ja paikan fiilis oli hieman vähemmän turistimainen kuin Sirmionessa tai Desenzanossa. Haaveilen taas uudemmasta reissusta Pohjois-Gardalle, tällä kertaa parempien patikointikamppeiden kanssa!

Oooh sun matkat kuulostaa aivan ihanilta! Vitsi miten kiva ja kattava kertomus, oon todella iloinen siitä, koska kun Gardasta kiinnostuneet löytävät postauksen, saavat he hirveästi lisätietoa teidän kommentteista. 🙂

Toivottavasti pääset takaisin järven maisemiin lähitulevaisuudessa! <3

Me ollaan ihastuttu Garda-järven länsipuolella sijaitsevaan Salón kaupunkiin. Pieni ja ihana, lempeä rantakatu, kaunis vanha kävelykatu ja kaikki löytyy. Bellerive-hotelli majoitti meidät kahdella eri reissukerralla muutamaksi päiväksi – loistohotelli, extra-palvelu ja hyvä parkkipaikka vuokra-autolle.

Toinen herkku löytyykin itäpuolelta, Valpolicellan maakunnasta. Jos on vuokra-auto käytössä, tänne kannattaa tehdä yhden yön yöpyminen: B&B Boutique Osteria della Pieve . Mielettömän hurmaava ihana pieni kylä, josta yöpaikka esim. pariskunnalle. Kukkulalta on huimaava näkymä alas viiniviljelyille ja illan tullen Garda-järvelle, illalla on ihana kävellä rauhassa kylän keskustassa, ihailla rauhallista tunnelmaa ja piipahtaa paikan vieressä olevassa ravintolassa syömässä.

Ooh, en ehkä kestä! Miten kova ikävä mulle tulikaan takaisin kun luin kommenttisi… Samalla harmittaa etten käynyt Salònissa tai Valpolicellassa, kuulostaa tosi maagisilta paikoilta. xx 🙂 Jääpähän jotain (paljonkin) ensi kertaan. Kiitos kovasti vinkeistä!

Oi vitsit Sirmione kuulostaa makeelta paikalta! Kävin Gardalla viisi vuotta sitten, mutta menin bussilla Veronasta ja tulikin nähtyä vaan se aika täyteenbuukattu järvialue 😀 mutta ne maisemat olivat kyllä upeat, ihanaa lenkkeillä ja patikoida siellä päin. Ja teidän hotelli kuulostaa aivan taivaalliselta!

Hitsi mua harmittaa ettei vedetty joku pidempi patikointiretki. 🙂 Ihanaa että oot liikkunut siellä kulmilla, ehkä joku päivä pääset tutustumaan paikkaan vähän syvemmin!

Haleja. <3

Mä vähän luulen, että molemmat päästään vielä tutustumaan paremmin Gardan lähialueisiin 🙂

Hih haleja sinne myös! Ja terkkuja Roomasta.

Ihanasti sanottu!! Ooh Rooma!!! *tähän kymmenkunta sydänsilmäemojeja*

Kommentoi