Kategoriat
Uncategorized

5 iltarutiinia parempaan uneen

English Tea Shop

Olen koko aikuisikäni nukkunut aina tosi hyvin: melu, stressi, epäergonominen patja tai kofeiini eivät ole koskaan häirinnyt unensaantiani. Viime keväästä asti unenlahjani kuitenkin pettivät, ja olen joutunut uudelleenjärjestämään iltarutiinini. Uusien rutiinien ansiosta olen pikkuhiljaa alkanut nukkumaan entiseen tapaani, mutta jos teillä on antaa lisää vinkkejä, otan niitä mielelläni vastaan!

5 iltarutiinia parempaan uneen

1. Puhelin ja mielellään koko elektroniikka kokonaan pois tunti ennen nukkumaanmenoa. Itse otan netin pois puhelimesta pari tuntia ennen nukkumaanmenoa ja vietän illan viimeiset tunnit kokkaillen, päiväkirjaan kirjoittaen tai kirjaa lukien (myönnän: välillä myös TV:n edessä). Etenkin puhelimen käyttö ja puhelinsovellusten aiheuttamat ärsykkeet ennen nukkumaanmenoa tekevät minut levottomaksi ja vaikeuttavat unensaantiani.

2. Rankan liikunnan välttäminen. Vältän salia ja juoksulenkkejä neljä tuntia ennen nukkumaanmenoa. Jos haluan liikkua illalla, venyttelen tai käyn uimassa. Uinti väsyttää aina.

2. Huolten ylös kirjoittaminen. Jos syy unettomuuteen on se, että sängyssä et tavallisesti saa negatiivisia ajatuksia pois mielestäsi, kirjoita ne ylös. Jos et koe kirjoittamisen auttavan, voit vaihtoehtoisesti soittaa iltaisin jollekin ystävälle ja puhua murheistasi hänelle.

3. Iltapesu tai sauna. Lämmin suihku tai pelkkä perusteellinen kasvojenpesukin rentouttavat illalla joka kerta.

4. Kofeiiniton tee. Olen iltaisin juonut English Tea Shopin Sleepy me* -nimistä luomuteetä. Rauhoittavassa yrttiteessä on mm. laventeria, valerianjuurta ja sitruunaa, jotka luovat herkullisen maun ja auttavat nukahtamaan. En tavallisesti ole ”teeihmisiä”, mutta tätä juon säännöllisesti.

5. Älä yritä saada väkisin unta tai ota paineita nukahtamisen suhteen. Stressi vaikeuttaa nukahtamista. Sen lisäksi kannattaa mennä nukkumaan silloin kun väsyttää vaikka iltarutiinit olisivatkin kesken. Oman luonnollisen rytmin kuunteleminen on tehokkain tapa levätä.

DSC_7995.JPGDSC_7990.JPG

* saatu blogin kautta

Toimivatko nämä vinkit sinulle? Onko sinulla omia iltarutiineja hyvään uneen?

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

6 vastausta aiheeseen “5 iltarutiinia parempaan uneen”

Mulle tehokkain tapa parantaa unen laatua on ollut säännöllinen unirytmi. Pyrin menemään joka ilta suurin piirtein samoihin aikoihin sänkyyn ja nousen viikonpäivästä huolimatta jotakuinkin samoihin aikoihin joka päivä. Pian keho tottuu rytmiin ja uni tulee helpommin, samalla myös herääminen helpottuu. Nyt olen taas lipsunut aikataulustani ja nukahtaminen sekä herääminen on vaikeutunut. Pitääkin ottaa asiaksi jälleen pitää huolta unirytmistä.

Tuo on niin totta, en voisi olla enempää samaa mieltä! Vaikka välillä onkin tylsää mennä viikonloppuisin aikaisin sänkyyn, arkena kiitän siitä itseäni. Kiitos kommenttista ja mitä kivointa torstaita sinne! <3 🙂

Kiitos 🙂 Ja hyvää torstaita sinullekin! Ajatella, huomenna on jo joulukuu <3 Siinä on hyvä syy mennä aikasin nukkumaan, kun saa herätä marraskuun sijaan joulukuuhun 😀

Mulla on vähän sama tuon nukkumisen kanssa ja eri jutut toimii eri päivinä! Melatoniini toimii parhaiten ja nukahtamiseen tarkoitetut hengitysharjoitukset 🙂

En oo koskaan käyttänyt melatoniinia mut kuullut paljon hyvää siitä! Hengitysharjoitukset taas on todettu itse toimiviksi. (y) 🙂

Kommentoi