Kategoriat
Uncategorized

5 + 1 asiaa jolla olen saavuttanut unelmani

DSC_2909.JPG

Hei ihanat, se on perjantai taas (ilmoitan näin varmuuden vuoksi jos ette omistakaan viikkokalenteria). Mulla toteutui alkukuusta yksi pitkäaikainen unelmani, josta kerron lisää myöhemmin. Tänään puhun niistä yhdistävistä tekijöistä, joiden avulla monet tähänastisista unelmistani ovat toteutuneet.

Joskus ulkopuolisin silmin toisen saavutus voi vaikuttaa yhden yön ihmeeltä, mutta taustalla on yleensä mieletön määrä työtä, panostusta ja omistautumista. Harvemmin mikään merkittävämpi asia tulee kellekään helposti. Matkan varrella voi iskeä monta epätoivoista hetkeä jolloin haluaisi heittää hanskat tiskiin, mutta siinä vaiheessa kun haave realisoituu, vaikka siihen menisikin monta vuotta, sitä toteaa, että kaikki on ollut sen arvoista. Lähes poikkeuksetta ne epätoivoiset hetket ovat vain testejä, jotka mittaavat kuinka kovasti jotakin haluamme, ja kun niistä pääsee yli, tapahtuu aina prosessissa kehitystä parempaan suuntaan.

 

5 + 1 asiaa jolla olen saavuttanut unelmani:

1. Kaikki lähtee rohkeudesta. Rohkeudusta unelmoida ja uskoa itseensä, rohkeudesta ryhtyä toimeen ja rohkeudesta ottaa villejäkin riskejä. Rohkeuttakin voi harjoitella pienillä konkreettisilla teoilla: puhu avoimemmin, pue sitä mitä haluat muiden mielyttämisen sijaan tai puutu kiusaamistilanteeseen. Arjen pienet rohkeat teot heijastuvat isoimpiin tekoihin.

2. Suunnittele ja kirjaa asioita ylös. Mitä voisit tehdä tänään unelmasi eteen? Entä kuukauden päästä? Missä haluaisit olla unelmasi kanssa vuoden kuluttua? Mieti unelmiasi suunnitelmina, joiden eteen on tehtävä systemaattisesti töitä. Hanki tarvittaessa inspiroiva unelmakirja, joka motivoi sinua eteenpäin.

DSC_2915-001.JPG

3. Täytyy olla pokkaa. Pokkaa kysyä, vaatia ja laittaa itsensä alttiiksi. Tämä on vähän eri asia kuin rohkeus tai ehkä rohkeuden alakohta: ei saa pelätä sitä että tulee nolatuksi, ja jos tulee, pitää jatkaa leuka pystyssä kaikesta huolimatta. Nolostumisen tunteesta on helpompi päästä yli kuin katumisesta siitä ettei yrittänyt tehdä asioiden eteen mitään.

4. (Ihmis)suhteiden merkitys. Sillä on todella suuri vaikutus millaisilla ihmisillä ympäröimme itseämme. Tukeeko lähipiiri sinua? Onko sinulla tuttuja jotka ovat jo saavuttaneet sen mistä sinä unelmoit? Voisitko saada heiltä kenties hyviä vinkkejä tai muuta apua? Jos haluat tutustua johonkin inspiroivaan ihmiseen tai yritykseen, josta voisi olla sinulle hyötyä, ota rohkeasti (siinä se sana taas) heihin yhteyttä. Ehkä tulevaisuudessa sinä päädyt auttamaan jotakin muuta samassa tilanteessa.

5. Pitkäjänteisyys. Kuten sanoin alussa, monet asiat vievät tosi paljon aikaa, eikä tuloksista tunnu aina olevan tietoakaan. Unelmasi ei ole kuitenkaan mikään pikadietti, ja jos on, pikadiettietin tuloksilla ei yleensä ole pitkäaikaisia vaikutuksia. Kun hyväksyt, että prosessi voi olla pitkä, voit mahdollisesti oppia nauttimaan myös itse matkasta. Pitkäjänteisyydellä ylität esteet ja nielet pettymykset.

+ 1 Virheet ja epäonnistumiset. Kukaan ei opi tekemättä virheitä. Mitä enemmän mokaat, sitä enemmän voit luottaa siihen, että todella yrität. Ihminen, joka ei tee virheitä, ei välttämättä tee paljon muutakaan. Ja Torsti Lehtistä lainaten: Parempi epäonnistua siinä, missä haluaa onnistua, kuin onnistua yhdentekevässä.

 

SARANDA  OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

6 vastausta aiheeseen “5 + 1 asiaa jolla olen saavuttanut unelmani”

Hyviä vinkkejä ja tiedätkö, just sitä mitä nyt tarvitsin. Kiitos Saranda ja ihanaa sunnuntaita! <3

Oi ihana kuulla! 🙂 Ihanaa sunnuntaita sullekin Mari ja onnea unelmien saavuttamiseen. <3

Kommentoi