Kategoriat
Uncategorized

4 syytä miksi maahanmuuttajataustaisena on hienoa asua Suomessa

Aurinkolahti

Hyvää itsenäisyyspäivää, rakkaat lukijani. Listasin Suomi 100-päivän kunniaksi neljä syytä miksi maahanmuuttajataustaisena ja kosovolaisena minulle on kunnia asua täällä Suomessa.

1. Hyvät palvelut. Olen käynyt peruskoulun, lukion ja korkeakoulun Suomessa ilmaiseksi ja saanut erinomaista terveydenhoitoa. Täällä on mielestäni toimivat kotoutumispalvelut Suomeen muuttaville ja maailman mittakaavassa hyvät sosiaaliturvatuet.

2. Suomalaiset ovat kiinnostuneita eri kulttuureista. Ikävä kyllä, täälläkin on rasismia mutta onneksi enemmän ystävällisesti uteliaita ja kiinnostuneita ihmisiä. Täällä saa mielestäni olla suomalainen ja omanmaalainen samaanaikaan, ilman että täytyy valita tai häpeillä omaa kulttuuri-identiteettiä.

3. Rehellisyys. Koen suomalaiset vilpittöminä ja luotettavina ja että suomalaisen sanaan voi luottaa. Täällä on vähemmän korruptiota kuin mun toisessa kotimaassani, mikä puolestaan lisää turvallisuudentunnettani ja tukee oikeudenmukaisuutta.

4. Vapaus valita. Suomessa voit pitkälle itse valita mitä opiskelet, missä asut, mitä puet päälle ja kenen kanssa menet naimisiin. Asioita, joista taistellaan ja soditaan maailmassa päivittäin.

Aurinkolahti

Mä toivon että Suomen menestystarina jatkuu tulevanakin vuosisatana, ja että siihen tarinaan mahtuu monikulttuurisuutta, suvaitsevaisuutta, avoimuutta ja ystävällisyyttä erilaisia ihmisiä kohtaan. Mä toivon että jatkossakin täällä voi opiskella ilmaiseksi ja laadukkaasti ja että kaikilla olisi mahdollisuus laadukkaaseen terveydenhuoltoon. Mä tiedän, että tulevaisuudessa on mahdollista rakentaa maailma ja Suomi, jossa erilaiset ihmiset voivat elää rinnakkain. Toivon, että me suomalaiset voidaan tukea sitä, että mahdollisimman monella olisi vapaus valita ja elää täällä turvallisesti ja sovussa.

 

SARANDA 
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentoi