Kategoriat
Uncategorized

4 + 1 Syksyn lajia

Mulle on iskenyt ihan kamala urheilukuume! Haluaisin testata kaikki maailman lajit ja harrastaa puolia niistä. Saada mieletön aerobinen ja lihaskunto, olla vahva ja itsevarma.

Rajasin kuitenkin neljä lajia, joita ajon harrastaa säännöllisen epäsäännöllisesti syksyn mittaan. Kaikki ovat jo ennaltaan tuttuja, antoisaksi koettuja urheilumuotoja, joita en vain tule tehtyä tarpeeksi usein. Ehkä tällainen konkreettinen lista auttaa pitämään harrastamisesta kiinni.

 

running.jpg

1. Juoksu
Vihasin, siis vihasin, juoksemista aikaisemmin. En ymmärtänyt sen ideaa (hölkkäillään vailla päämäärää) tai hyötyjä (pyöriäilykin polttaa enemmän kaloreita). Olen kuitenkin viime keväästä asti lenkkeilyt lähes joka aamu, ja toisinaan illallakin, ja olen huomannut sen olevan yksi parhaimpia aamunaloitustapoja ja terapiamuotoja. Juostessa en kuuntele musiikkia, en aseta kilometritavoitteita, en seuraa sykettä tai kaloreiden katomiasta. Lenkkeilen aina uusia reittejä, vain omat ajatukset seurana, pysähdyn jos siltä tuntuu tai kävelen loppumatkan jos en jaksa. En ikinä ota stressiä siitä, ja se on parasta.

Haaste: koska aloitin lenkkeilyn vasta keväällä, en ole koskaan juossut säännöllisesti talvella. Pitää siis sijoittaa teknisiin ja laadukkaisiin Suomen talvi-ilmastoon sopiviin lenkkeilyvaatteisiin.

 

gym-etiquette_do-you-make-these-mistakes.jpg

2. Kuntosali
Jäsenyyteni on EasyFitissä, jossa on mielestäni mainio hintalaatusuhde. Kolmekymppiä kuussa sitoutumattomasta jäsenyydestä, johon lukeutuu lukemattomat laitteet, ohjatut liikuntatunnit ja viihtyistä tilat. Plussaa siitä, että oma liikuntapisteeni on lähellä kouluani ja työmatkani varrella.

Haaste: en osaa käyttää kaikkia laitteita välttämättä oikein tai tehdä liikkeet oikeaoppisesti (niin, ettei kroppa mene rikki). Tähän kuitenkin harjoitellaan – tietysti katsomalla muita.

 

nimetön.jpg

3. Uinti
Rakastain uimista. Uin kesällä todella paljon meressä, ja nyt täytynee siirtyä uimahalliin. Isäni ja veljeni käyvät vähintään kaksi kertaa viikossa uimassa, ja ideana olisi lyöttäytyä seuraan ainakin sen toisen kerran.

Haaste: täydellinen urheiluima-asu vielä hakusessa.

 

boxing_bag.jpg

4. Nyrkkeily
Olen joskus käynyt savate formen peruskurssin, ja jos en saa aikaiseksi käydä jatkokurssia, ajon nyrkkeillä ainakin vanhempieni luona nyrkkeilysäkkiin. Rannesuojat ja (pinkit!) hanskat löytyy, ja oikeasta tekniikastakin saatan muistaa jutun jos toisenkin.

Haaste: Nyrkkeilysäkki on eteisessä…

 

Wagner-Hand-Stand.jpg

+ Cross Training
Tässä urheilulaji, jonka perään janoan! En ole kertaakaan kokeillut, mutta ideana olisi lähteä testaamaan kun CrossFit Lauttasaari avaa ovensa. Haluan lihaskuntoon ohjattua opetusta koska a) ammattilainen osaa neuvoa, miten liikkeet tehdään oikein jotta vammautumisen riskit olisivat mahdollisimman pienet b) on paljon nolompaa lopettaa kesken treenin, kun joku näkee. Lauttasaari on vaan niin hiton kaukana, että jos joku osaa vinkata jotain hyvää salia, esimerkiksi Vantaalta, niin…! Tai haluaa perustaa oman CrossFit -salin Tikkurilaan, niin tässä olisi yksi maksava asiakas jo valmiina.

Tavoitteena olisi tehdä jokaista lajia ainakin kerran viikossa (paitsi lenkkeilyä päivittäin), niin että tulee liikuttua ainakin neljä kertaa viikossa. Wish me luck!

Kuvat: 1, 2, 3, 4 ja 5.

3 vastausta aiheeseen “4 + 1 Syksyn lajia”

Mitä eroa on crosstrainingilla ja crossfitillä? 😮 molempia kuulee käyttävän mut oon ihan pihalla miten ne eroo sitten toisistaan…

Joo sitten meitä on kaksi!:D en ole itsekään varma. Ehkä training on se itse harjoittelu mut crossfit salin nimi ja ne ohjelmat? Villi veikkaus:D pitää siis mennä testaamaan ja ottamaan selvää.

Kommentoi