Kategoriat
Perhe & Ihmissuhteet

21 asiaa, jotka en tiennyt ennen äidiksi tuloa

Ennen äidiksi tuloa en tiennyt, kuinka monta asiaa voikaan tehdä vain yhdellä kädellä.

Ja kuinka monta asiaa voi noukia jalalla jos (ja kun) molemmat kädet on varattu.

Että vessassa käyntiin riittää 15 sekuntia. Ja että välillä se vessa on ainoa paikka, jossa voi vetää happea.

Että hyviin yöuniin voi riittää 4 tuntia.

Että baby wipeseja kannattaa pitää mukana. Myös silloin kun vauva ei ole mukana. Yleensä just silloin tarvitsen niitä kipeiten…

Että jonkun kanssa voi olla näin HAUSKAA. Että sun bestis on ihminen, joka ei edes osaa puhua sulle takaisin.

Että äidiksi tulemisen myötä ei tule automaattisesti myös taidot poistaa kaikki tahrat, korjata rikkoutuneet vetoketjut tai paistaa kotitekoisia pullia.

Että moni asia on käytännössä paljon vaikeampaa kuin teoriassa. Ja taas toisinpäin.

Että asiat eivät mene aina suunnitelmien mukaan.

Ennen äidiksi tuloa en tiennyt, että imetys voi olla todella hankalaa.

Tai että sosetahrat ovat s y v ä l t ä. Kriiseilin maitotahroja lakanoissa, enpähän tiennyt että paljon pahempaa on luvassa.

En tiennyt, että tietystä alueesta vatsasta ei välttämättä pääse eroon, vaikka muuten palautuisi ihan hyvin…

Että jotakin voi rakastaa näin paljon. Että se on sellaista ylitsepursuavaa rakkautta. En keksi muuta sanaa sille kuin ylitsepursuava. Sellaista, joka ei tunnu mahtuvan mihinkään rasiaan, sellainen joka tahtoo räjäyttää sydämen ja vatsan.

Mutta että rakkautta riittää silti muillekin. Ja että rakastaa esimerkiksi ystäviä vielä entistä enemmän. Pakahtuu siitä tunteesta, kun näkee kuinka paljon läheisetkin välittävät omasta vauvasta ja kuinka armollisia ja kilttejä he ovat uuden elämäntilanteesi edessä.

Että vauvakuume voi tulla HETI synnytyksen jälkeen vaikka sulla olisi se pieni nyyti vielä sylissä!

Että kaikkiin tärkeisiin asioihin riittää silti aika. Niin kuin oikeasti tärkeisiin. Aika on niin paljon rajallisempaa mutta oikeasti tärkeät työt tulee tehtyä ja oikeasti tärkeitä ihmisiä nähtyä.

Että ihan oikeasti vähemmälläkin tavaramäärällä pärjää.

Mutta että rahaa menee silti odotettua enemmän. Tulee vakuutuslasku, turvaistuin jää pieneksi, maito maistuu…

Että vauva on oikea jäänmurtaja! Ihmiset juttelevat paljon herkemmin, kun olet vaunujen kanssa liikenteessä. Otan Elan aina mukaan myös pressitapahtumiin, tutustun aina uusiin ihmisiin Elan (suloisuuden) avulla.

Että äititys on supervoima. Sellainen, jonka tuntee vain kun tulee itse äidiksi. Jos ennen pystyi pitämään nipin napin itsestään huolta, nyt täytyy pitää myös toisesta. Ja sen tekee vähäisillä unilla mutta niin suurella ilolla, ettei sitä voi etukäteen mitenkään aavistaa.

Ennen äidiksi tuloa en tiennyt, että kun vauvasi nukahtaa yöunille 13 yhdessävietetyn tunnin, viiden ruokailun, kahden vaunulenkin ja kahden kylvyn jälkeen, eka asia mitä teet kun rojahdat sohvalle, on se, että katsot puhelimesta vauvasi kuvia.

Kuvat: Hanna Kärppä

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

11 vastausta aiheeseen “21 asiaa, jotka en tiennyt ennen äidiksi tuloa”

Kiitos paljon. 🙂 Kivaa keskiviikon jatkoa sinne! 🙂

Vastaa

Vitsit, sä kirjoitat vaan niin kauniisti. Vaikka tässäkin postauksessa tulivat esille äitiyden nurjat puolet, jäi itselle ennen kaikkea se fiilis, että äitiys kuulostaa ihanalta. <3

Kiitos muru, oot niin kultainen. <3 Enpä vaihtaisi tätä yhtään mihinkään. 🙂

Vastaa

” Että sun bestis on ihminen, joka ei edes osaa puhua sulle takaisin.”

Mä en kestä miten ihanasti sanottu <3 Jotenkin tuosta lauseesta huokuu se, mikä äitiydessä varmasti on sitä kaikkein parasta 🙂

Ihana Netta. <3 En edes ajatellut asiaa sen kummallisemmin kun kirjoitin mut taidat olla oikeassa. Kai tossa on äitiyden ydintä mukana. 🙂

Vastaa

Nää on niiin totta! Yhden asian vielä lisäisin, sen että on ihan käsittämätöntä kuinka kauan nukkuvaa vauvaa voisi ihailla ja tuijottaa <3 Ihanat noi Unikko-sukat!

Totta!! Koko maailma unohtuu niinä minuuteina. 🙂

Vastaa

Osui ja upposi. Paitsi että raskausaikana luulin että imettäminen on kaikilla hankalaa ja vähintään tekee aluksi tosi kipeää. Kävi ilmi ei se kaikilla ole ja olen yksi onnekkaista.

Siis tosi hyvä että sulle näinpäin. <3 Mulle kävi päinvastoin: kovat odotukset mutta kunnon tuska ja työ. 😀

Vastaa

Kommentoi