Kategoriat
Pukeutuminen & Kauneus Vastuullisuus Yhteistyö

2 x ajaton ja vastuullinen mekko vuoden ympäri

Kaupallinen yhteistyö: Weecos

Yhteistyössä Weecosin kanssa kerroin aiemmin, miten voi etsiä vastuullisesti valmistettuja vaatteita. Asian monimutkaisuus piilee siinä, että vastuullisuus on laaja käsite. Yhdelle riittää, että vaatteen valmistajalle on maksettu riittävä palkka, toinen haluaa läpinäkyvyyttä koko prosessille, kolmannelle on tärkeää, että tuote ei sisällä mitään eläinperäistä, kirjoitin silloin. Ja sen jälkeen löysin merkin, jossa toteutuu nämä kaikki – ja aika paljon muutakin.

Weecos on suomalainen kauppa-alusta, joka on kerännyt yhteen saman verkkokaton alle vastuullisesti toimivia brändejä. Sivuilla lukee aina erittäin selkeästi valmistajan ja tuotteen tiedot. Sen lisäksi Weecosissa on todella kätevä vastuullisuusleimasysteemi, jonka mukaan voi valita millaisen brändin tai tuotteen haluaa.

Weecosissa toimiva People Tree on eettisen ja kestävän muodin edelläkävijä aina 90-luvun alusta. Ensimmäisenä World Fair Trade Organisation (WFTO) ja Global Organic Textile Standard (GOTS) -merkkien saajana People Tree tunnetaan mm. reiluista palkoista, hyvistä työolosuhteista ja läpinäkyvyydestä. Ekologinen toiminta näkyy ympäristöystävällisimpien materiaalien kuten tencelin ja luomupuuvillan käytössä. Valmistusmenetelmät ovat hiilineutraaleja ja kaikki vaatteet värjätään ilman haitallisia atsokemikaaleja.

”People Treen päämääränä on käyttää muotia apukeinona maailman syrjäytyneimpien ihmisten voimaannuttamisessa. Tarjoamme teknistä tukea ja koulutusta valmistajillemme, jotta he voivat kehittää osaamistaan, vahvistaa liiketoimintaansa ja saada aikaan sosiaalisia vaikutuksia.”

1. Mekko – People Tree Eshter

Yhteistyössä Victoria & Albert -museon ja huippusuunnitelijoiden kanssa on syntynyt V&E Esther -printtimekko. Mekko on valmistettu 100% luomupuuvillasta. Kuosi on kuulemma saanut inspiraatiota Victoria & Albert -museon laajasta 1800-luvun persialaisten kankaiden tekstiikokoelmasta.

Minusta mekko on niin kaunis, hyvin istuva, jokaiseen vuodenaikaan ja lähes jokaiseen tilaisuuteen sopiva. Voisin ilmestyä tällä mekolla niin iltapäiväkahville kuin häihin. Rakastan sen väriä ja kuosia ja ennen kaikkea sitä, miten mukavalta se tuntuu päällä. Juuri äsken söin se päällä Ferhatin syntymäpäiväpizzan Capperissa.

2. Mekko – People Tree Rosalind

Toinen ajaton ja vuoden ympäri sopiva mekko on People Treen Rosalind-mekko. Olen joskus kertonut, että olen huoleton mitä tulee vaatteiden sovittamiseen, sillä tunnen kroppani hyvin ja yleisesti tiedän, mikä sopii minulle ja mikä ei. Kun näin tämän mekon muutama viikko sitten Weecosin sivuilla, en halunnut tilata sitä, sillä ajattelin, ettei se istu vartalolleni yhtään. (Ei kuten tuolle kauniille, hoikalle mallille…) Kun kuitenkin menin sovittamaan sitä, rakastuin mekkoon päätä pahkaa. Se istui yllättäen todella hyvin ja oli hengittävä ja ilmava.

Rosalind-mekko on myös 100% luomupuuvillaa ja käsinkudottu. Ja aivan kuten punainen Esther-mekkokin, en oikeasti näe yhtäkään tilaisuutta, johon en voisi sitä pukea. Tässä mulla se on huolettomasti iltakävelyllä, huomenna ehkä korkkareiden kanssa klubilla.

Vastuullisuutta on myös ehdottomasti se, että ostaa oikeasti kauniin vaatekappaleen, jonka kanssa näkee yhteisen tulevaisuuden pitkälle. Jota rakastaa myötä- ja vastoinkäymisissä ja jota ei halua korvata helposti uudella.

Weecosissa on heinäkuun ajan laajat alennukset. Nämä molemmat People Treen mekot ovat alennuksessa myös, Esther -20% ja Rosalind -20%Kaikkia People Treen vaatteita voit katsoa tämän linkin takaa.

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

6 vastausta aiheeseen “2 x ajaton ja vastuullinen mekko vuoden ympäri”

Tuo punainen mekko on tosi nätti , sanon minä joka en itse koskaan käytä punaista vaatetta.

Näyttääpä kauniilta ylläsi <3

Tällaisia yhteistyöpostauksia on mukava lukea 🙂

Ihanat! 🙂 Ja voisin hyvin kuvitella harkitsevani kyseistä merkkiä, kun seuraavan kerran tulee tarvetta uudelle vaatteelle.

Hei kiva kuulla! People Treellä on kaiken tyyppisiä vaatteita kyl, ihan perus farkuista ja teeppareista juhlavimpiin asuihin. 🙂

Vastaa

Kiitos kovasti. 🙂 Mäkin oon vähän ihastunut siihen. Ihanaa viikonloppua!

Vastaa

Kommentoi